Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Eski Cezaevi Otopark oldu

Eski Cezaevi Otopark oldu

         12 Şubat günü kaleme aldığım yazımda şu görüşlerimi dile getirmiştim.

         “Bilindiği üzere Sadi Irmak Caddesi üzerinde bulunan Cezaevi yeni yerine taşındı. Eski Cezaevi arsasının ne yapılacağı ile ilgili şu ana kadar somut bir gelişme yok.

            Çarşamba ve Perşembe günleri haftada iki gün sadece Seydişehir’ in değil bölgenin en büyük pazarı kuruluyor.

Pazar yeri Atatürk Caddesi, Sadi Irmak Caddesi, 122. 128. 129.  135. 130. 131.  137. Sokakları ciddi anlamda etkilemektedir.  Ayrıca bölgede inanılmaz bir trafik yoğunluğu yaşanıyor, Pazar yeri girişleri ve çıkışlarında yürümek bile nerede ise imkansız hale geliyor.

Taşıt ve yaya trafiğinin böylesine yoğunlaşması nedeniyle bölgeye acil önlem alınması gerekiyor. Zira hem sürücüler hem de yayalar isyan ediyor.

ÖNERİM ŞU;

Cezaevinden boşalan arazinin otopark olarak kullanılması. Söz konusu yerin otopark olarak düzenlenmesi ile birlikte araçları ile gelen satıcılara, Pazar ihtiyacını görmek için gelen vatandaşların araçlarına,

 Ayrıca;  Akyol mezarlığına defin ve son görev için gelen cenaze sahip ve yakınlarının araçları için de hizmet vermesine imkan sağlanacaktır.

 Adalet Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Seydişehir Belediyesi arasında yapılacak koordineli bir çalışma ve protokol ile şehrin çok önemli bir ihtiyacının karşılanacağını düşünüyorum” demiştim.

OTOPARK HİZMETE GİRDİ

            Bu talebimin ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu.

Başkan özel gayret gösterdi, Adalet Bakanlığı da konuyu değerlendirdi ve olumlu cevap verdi. 

Arsa ilk olarak Konya Büyükşehir belediyesinin yapmaya yetkili olduğu üst ölçekli 5000’lik imar planlarında Belediye hizmet alanı ve otopark olarak düzenlendi.  8 Mart 2017 tarihinde askıya çıkartıldı.

Askıdan inme süresi tamamlanıp kesinleşince 5000’lik plana uygun olarak plan yapma yetkisi Seydişehir Belediyesine verildi. Belediye de 1000’lik imara göre hizmet alanı ve otopark olarak düzenlemeyi gerçekleştirdi.

Bu zaman içinde Adalet Bakanlığı da tahsis işleminin kaldırılmasını uygun gören bir yazıyı Seydişehir Belediyesine gönderdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ikili görüşmeleri sayesinde bu güzel sonuç elde edildi. İlgisinden dolayı Başkan Tutal ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Belediye ekipleri de vakit geçirmeden otopark yapım çalışmalarına başladı ve kısa süre içinde de tamamlayarak halkın hizmetine sundu.

 

Eski Cezaevi arsası otopark olarak düzenlendi.

Hem yakınları vefat eden hem de Sadi Irmak Caddesi ve ara sokaklara araçlarını park etmek zorunda kalan vatandaşların araçlarını park edebileceği güvenli ve geniş bir otopark oluşturuldu.

ANCAK 

            Vatandaşlarımızın özellikle çarşamba ve perşembe günleri Hükümet konağı civarındaki araçlarını Eski cezaevi alanındaki otopark alanına park etmelerini ve Sadi Irmak Caddesi başta olmak üzere, 122. 128. 129.  135. 130. 131.  137. sokaklarda trafiğin rahatlamasını bekliyordum.

            Ne yazık ki vatandaşlarımız duyarlı olmadı.

            Vatandaşlarımızın araçlarını otoparka yönlendirilmesinde Trafik ekipleri ve Zabıtalara önemli görev düşüyor.

            Sadi Irmak Caddesi, 122. 128. 129.  135. 130. 131.  137. Sokaklardaki araçların özellikle çarşamba ve perşembe günleri otoparka yönlendirilmeleri kanaatindeyim.

                               

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR