Hasan Durucan

Hasan Durucan

EVLİ EVİNE, KÖYLÜ KÖYÜNE

EVLİ EVİNE, KÖYLÜ KÖYÜNE

Beni takip edenler iyi bilir; geçtiğimiz hafta kupayla ilgili görüşlerimi, Galatasaray ile Konya'da berabere kaldığımız maçtan sonra dile getirmiştim. Takip etmeyenler, ne yazdığımı bilmeyenler için kısaca tekrar ediyorum. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Mehmet Özdilek'in öne sürdüğü kadroyu görünce kupadan elenerek eziyeti böylelikle sonlandırmış olduk diye düşünüyorum. Eziyet diyorum, çünkü üç günde bir maça çıkmak istemeyen kulübe bu zulüm oldu.

Elbette lig her şeyden önce gelir ama ara transfer döneminde alınan bu oyuncular sadece lige tutunmak için miydi? Şayet öyleyse bu kulüp için yapılan transfer harcaması gerçekten bize lüks oldu. Kupa serüvenine Batman Petrolspor ile başladın, ardından Trabzonspor'u eledin, şimdi Galatasaray'ı saf dışı bıraksan final için önünde tek engel Akhisar kalıyordu. As kadro ile karşına çıkan Galatasaray'a yedek ağırlıklı kadroyla çıkmaya gerek var mıydı?

Madem ligi bu kadar çok önemsiyoruz Trabzon ile oynadığımız kupa maçında bu kadar kasmasaydık da bunca insan benim gibi ümitlenmemiş olsaydı. Madem ligi bu kadar önemsiyoruz neden altı puan değerindeki Gençlerbirliği müsabakasını kaybettik. Madem ligi bu kadar önemsiyoruz bunca oyuncuyu neden ara transferin son günlerine bırakıp ligde Trabzon'a yenildik. Buradan şunu anlıyorum ki Mehmet Özdilek Nasrettin Hoca’yı örnek alıyor. Nasrettin Hoca da koca göle maya çalmış, ya tutarsa diye beklemişti.

Kadro derinliği olmasına rağmen Özdilek de rotasyonlu kadroyla sahaya çıktı, ya tutarsa diye bekledi ama tutmadı. Sonuç mu? Canımız sağ olsun diyerek kendimizi avutup kandırıyoruz. İki kupalı şampiyonun kupa macerası bitti, iki yıldır Avrupa'ya doğrudan gittiğimiz Avrupa macerasının esamesi okunmuyor ve tek hedefimiz ligde kalmak diye bu senenin adını koyuyoruz. Lig şampiyonu olamadıktan, Şampiyonlar Ligi'ne veya UEFA'ya gidemedikten sonra şimdi ligi altıncı bitirsek ne olur on üçüncü bitirsek ne olur. Artık kasmaya gerek yok, futbolcu arkadaşlar rahat rahat nargilelerini (!) içip haftada bir maça çıkabilirler. Biz mi? Hiç önemli değil, oturup hep birlikte nargile içelim, gerisi kolay artık...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR