Uğur Özteke

Uğur Özteke

14 NOLU SAĞLIK OCAĞI (!)

14 NOLU SAĞLIK OCAĞI (!)

Haftanın resmi son gününe yine sizlerin bizi dürttüğü konular ile giriyoruz. Ne yapalım kızmaca darılmaca yok. Elçiye zeval olmaz. Hem siz samimi şehrin güzel insanların gördüklerini dile getireceğiz hem de büyüklerin siyasilerin bürokratların verdikleri cevapları aktaracağız.

Buradan bu sütunlardan aylar önce 14 Nolu Sağlık Ocağı’nın niye aylardır açılamadığını, özellikle yaşlı insanların bu yüzden çok zorlandığını dile getirmiştik.

O gün için Sağlık İl Müdürlüğünden gelen resmi açıklama ile de 10-15 güne kadar bu sağlık ocağının çalışmalarının tamamlandığını ve açılacağını tekrar yazıp sizlerle paylaşmıştık.

İki gün önce bir bayan okurumuz telefon etti. 

Bizim okurlarımız o kadar dikkatli o kadar hassaslar ki.

Asla benim gibi “balık hafızalı” değiller.

Hanımefendi kibarca “Uğur Bey sizi şöyle takip ediyoruz, böyle yazıyorsunuz….” dedikten sonra taaaaak diye 14 No’lu Sağlık Ocağı ile ilgili Sağlık İl Müdürlüğü’nün hemen açılıyor dediği diye yazdığımız satırları okuyuverdi.

Ve ardından da “Bu yazdıklarınızın üzerinden 15 günler değil aylar geçti. Hayırdır? Niye bu konuyu yazmıyorsunuz?” diye de soruyordu.

………….

Sık sık ifade ediyoruz. Biz bile resmi kurumların ya da yetkili isimlerin bize aktardıklarını olduğu gibi sizlerle paylaşmak durumundayız.

Allah sizden razı olsun efendim.

Sizin sayenizde bölge insanlarının çektiği sıkıntıyı bakın köşemizde taşıdık. Sayın Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç Hocam ve ekibi bu konuda da sizleri ve bizleri tatmin edici resmi rakamları açıklayacaklardır. Çünkü Mehmet Hoca ve ekibi bu konularda çok hassaslar. Onları Allah rızası için ve sizler için çok seviyoruz.

CEVDET İŞBİTİRİCİ BAŞKAN’IN FIRÇASI

Dün arayan dostlarımızdan biriside Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Belediyespor’un Başkanı Recep İşbitirici idi. Allah var ya Cevdet abinin aradığını görünce telefonu açmadan hemen düşündüm. “Yine Belediyenin aleyhinde ne yazdım ki?”

Neyse Cevdet abinin selam sabahından sonra Başkan mevzuya girdi;

“Uğur abi sizin gazetenin 13. sayfasına bir bakar mısın? BÜYÜKŞEHİR’İ DURDURAN YOK… Teşekkürler bizi yazmışsınız. Abi bir de 14. sayfaya bakar mısın? (Tabii Cevdet abi dedikçe sayfaları açıyor bakıyoruz.) Biz de her gün kendi gazetemizin her satırından her manşetinden haberdar değiliz ki.

Burada da manşet TRABZON KÖTÜ BAŞLADI…

(Yani Büyükşehir Voleybol haberinden büyük haber)….”

………

Biz Cevdet abimize bu sayfanın ulusal sayfa olduğunu okurlarımızın Süper ligdeki diğer takımlardan da haberdar olmak istediklerini söyledikçe Başkan’a kızdırdık.

-“Uğur abi yeter ya. Şu Konyalının Konya dışındaki takımlara olan hayranlığından kurtulalım artık. Bize ne abi Trabzon’dan. Trabzon’da bunu yapabilirler mi? Biz onlar kadar milliyetçi değil miyiz? Konya’da Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray dernekleri var.

Dahası var. Trabzon maçı öncesi Tahir Bey’e söyledim. Beyşehir’de 2015’te Buca Spor Okulları kurulmuş.    

Trabzon’da olsa yapabilirler mi?...”

…………

Cevdet abinin dediklerine hep katıldım. Doğru diyordu.

Ama bir şeyi asla katılmıyorum.

Biz yüzde yüz Trabzon kadar milliyetçi değiliz.

Özür dilerim. Bırakın topu tüfeği Konya’nın neresi milliyetçi?

Şimdi birileri hemen kızdı değil mi?

O zaman sorarım onlara

Konya milliyetçi mi?

Peki ise

“Trabzonlu o zaman neci?” diye sorarım.

Ahhhhh ……… Ahhhhhh.

Bakın geçen gün bir abim dolaylı olarak bana bir dokundurdu ki acısı hâlâ yüreğimde.

Hani milliyetçilik dedik ya, şimdi yine aklıma geldi bu olay.

Bakın bir beyefendi şöyle diyordu;

“Uğur Bey bakıyorum da Konya’da şimdi herkes Türk Bayrağından söz ediyor. Yapmayın lütfen 6 yıl önce 23 Nisan’da Türk bayrakları ile bir etkinlik yaptık. Bunu da sosyal medyada paylaşmıştık. O gün birileri bizi bölücülükle suçluyorlardı. Tek kusurumuz da Türk Bayrakları idi. Acıyı yaşayan bilir. Siz herhalde yaşamamışınızdır böyle bir şey”. 

 ………..

Ah Cevdet Başkanım ah.

Sen ne milliyetçiliğinden söz ediyorsun ki sporda milliyetçi olalım.

YOLLARIN TANIKLARINA ŞAPKA ÇIKARTIYORUM

ERKA Medya’nın patronu Tamer Yiğit ile benim İbrahim Dıvarcı abim bu kitabı göndermişler. 

 

foto-1-412.jpg

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde hazırlanan Anadolu Selçuklu Hanları isimli bu kitap inanın muhteşem bir şey olmuş. Emeği geçen yürekli tüm dostlarımızı kutluyorum. Siz kocaman yürekli güzel insanlarsınız. Allah emeklerinizi yağlı etsin inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğitim yeni tohum ekmez, var olan tohumları büyütür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yol vermenin de bir insanlık ve aynı zamanda trafik kuralı olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR