Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Fairplay, başarı, bol kazanç diliyorum

Fairplay, başarı, bol kazanç diliyorum

2015-2016 futbol sezonu başlıyor. Ben fair-play’in ön planda olduğu, sakatlıktan-holiganizmden uzak, olayların değil futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir sezon olmasını arzuluyor, öncelikle Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Futbol topu Konya takımlarımızı sevsin, şans takımlarımızdan yana olsun, hakemlerimiz sonuçlara etki etmesin inşallah. Geçen yıl stadıyla, taraftar coşkusuyla övgü alan kentim bu sene daha büyük başarılarla anılsın.

Konyaspor transfermarkt verilerine göre süper ligin en değerli 15. Takımı. Tabii maçlar sahada kazanılıyor. Takım değerleri maç kazansa 158.2 milyon Euro değerli Fenerbahçe 141.1 milyon Euro değerli Shakhtar Donetsk’i; 109.5 milyon Euro değerli Trabzonspor 4.85 milyon Euro değerli Rabotnicki Skopje’yi eleyiverirdi. Kadrosunu 8 oyuncu ile takviye eden Konyaspor Aykut Kocaman hocamla bu yıl takım olma adına daha da gelişme sağlayacaktır eminim. Kadromuzda Marica (Romanya), Traore (Burkinofasso), Dassa Junior (Kıbrıs), Alban Meha(Arnavutluk), Riad Bajic (Bosna Hersek U21), Ömer Ali Şahiner (A2), Vedat Bora (U20) güncel milli oyuncularımız ünvanıyla bulunmakta. Rangelov, Vukoviç, Uğur İnceman, Serkan Kırıntılı daha önceleri milli takım kadrolarında bulunmuş oyuncularımız. Yeni transferlerimizden transfermarkt değeri en yüksek oyuncumuz 3.5 milyon Euro ile Traore. Elbette tüm oyuncularımız değerli. Aykut hocam” transfere nokta koyduk” diyorsa  elden gelenin azamisi yapılmış demektir.  Bize düşen sabırla desteklemek, tribün desteğini kesmemek, başarı için kenetlenmek. Futbol endüstrisinde performans primleri ciddi gelir kaynağı. Geçen sezonu 36.4 milyon lira gelir  ile kapatmış olan Konyaspor’muza daha başarılı ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.

Benim Konyaspor adına bazı sorularım var. Örneğin borcumuz ne kadar? Azalıyor mu artıyor mu?  Borçtan kurtulma planımız var mı? Futbolcu izleme komitemiz efektif mi? Bu sezon kazandırdıkları oyuncu var mı? Altyapı yatırımlarımızda artış var mı? Konyaspor’a sürekli gelir getirecek mülk edindirme çalışmalarımız var mı? Şirketleşme hayal olarak mı kaldı, çalışmalar devam ediyor mu?

Konya ülkemin ekonomik açıdan en gelişmiş kentlerinden. Yeni organize Sanayi Bölgeleri ile ticaret hacmimiz ve yatırımlarımız artıyor, gururla izliyorum. Sanayi ve Ticaret Odalarımız etkin sivil toplum kuruluşlarımız. Ancak iş Konyaspor sponsorluğuna gelince Torku ve İttifak dışında ortada görünen maalesef pek yok. Odalar takımlarımıza doğrudan maddi destek sağlayamaz belki ama üyelerini yönlendirerek çok daha güçlü, zirve kovalayacak bir takım oluşturmaya kaynak bulabilirler ve yapmalılar da. Örneğin 17 deplasman maçımıza bugünden 17 sponsor firma açıklanamaz mı? Hem moral motivasyon hem de örnek teşkil eder. Dahası firmalarımız Konya spor temsilcilerine oyuncu sponsorluğu bile yapabilirler. Ben Konyaspor’a desteğini esirgemeyen Sn. Akyürek başta tüm Belediye Başkanlarımızın da bu konularda önderlik yapmalarını arzuluyorum. Konya’nın Konyaspor’u Avrupa Kupalarına taşıyacak, ligin altıncı şampiyonu yapabilecek, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak alt ve üstyapıyı kuracak maddi ve manevi potansiyeli var zira. Yeter ki organize olabilelim, el ele verebilelim. Sporda da örnek olacak bir Konya diliyorum.Saygı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR