Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Gol atamazsan, kazanamazsın

Gol atamazsan, kazanamazsın

Torku Konyaspor, sezonun en kritik maçlarından birisini daha puansız tamamladı. İç sahada oynanan Sivas maçında galibiyet en azından bir beraberlik bekledik ama olmadı. Yine olmadı…

Maç içerisinde rakibine oranla daha iyi oynayan, hücumu düşünen, topu ayağında tutan taraf Konyaspor ama kazanan Sivasspor oldu. Adam akıllı Konyaspor kalesine birkaç kez gelebilen Sivasspor golü buldu ve maçı kazandı. Konyaspor ise uğraştı, didindi, çabaladı ama gol atamayınca puan da alamadı. 30. dakikada Djalma’nın, 55’te Ali Çamdalı’nın 58’de Torje’nin, 74’te Marica’nın değerlendiremediği pozisyonlar var.

Sezon başından bu yana her maçta gol yollarında yaşanan sıkıntıdan bahsettik. Savunmadaki zafiyetten bahsettik. Hatta Konyaspor’u takip eden herkes bunu söyledi. Ancak kim neye istinaden bu sorunu görmezden geldi bunu da anlamak güç. Koca ara transfer döneminde bir tane forvet oyuncusu kadrona katmazsan sonuç da bu olur.

Bırakın gol atmayı sahada yürümeye mecali olmayan Eskişehir ve Balıkesir’e karşı galip gelebilirsin ama hepsi bu kadar. Bir gömlek üstün takımlara karşı bu kadro yapısı ile maç kazanmak çok ama çok zor. Konyaspor’un işi bireysel becerilere ve şansa kalmış durumda. Çünkü transfer yapmayıp tüm umutlarımızı bağladığımız Marica’nın bırakın gol atmayı ayakta duracak kondisyonu bile yok.

Beşiktaş (1-2), Bursaspor (2-3) ve Sivasspor (0-1). Bu maçlar Konyaspor’un iç sahada puan çıkarabilecek kadar oynadığı ama kaybettiği maçlar. Yine iç sahada 2’şer puan kaybedilen Erciyesspor ve Başakşehir maçları var. Hakeza deplasmanda kaybedilen Eskişehirspor, Fenerbahçe hatta Trabzonspor maçı ile 10 kişi kalmış bir Akhisar ve kaleye şut dahi atamayan Sivasspor karşısında bırakılan 2’şer puanı da hesaba dahil etmek gerekiyor. Bu 10 maçta kaybedilen tam 27 puan var. Konyaspor’un sadece bir tane gerçek golcüsü olsaydı ya da en azından taş gibi bir savunmamız olsaydı bu 27 kayıp puanın kaçı kazanılmış olurdu?

Netice itibariyle 20 haftada atılan sadece 18 gol ve kaybedilen 37 puan söz konusu. Kaybedilen puanların yanı sıra taraftarın içerisine düşürüldüğü psikoloji ve maddi kayıplar da cabası. Yazık oluyor. Bu stada, bu seyirciye, bunca emeğe yazık oluyor. Ne diyelim inşallah sonu iyi biter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR