Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Gözü açılmadan yapıştıracaksın

Gözü açılmadan yapıştıracaksın

Torku Konyaspor, Antalyaspor karşısında rahat kazandığı maç ile 3 puanın sahibi olurken, sevindik. Ama şöyle de bir gerçek vardık ki, laubalilikten atamadıklarımızla bu profesyonellere yakışmayan beceriksizliklerle belki de Süper Lig’in bu sezon tarihi maçını kaçırdık.

Kimse kusura bakmasın; Antalya ne atarsa atsın bu defansıyla attığının bir fazlasını yer.

Torku Konyaspor, Eto’o’lu Antalyaspor maçına öyle bir başladı ki, belki Aykut Hoca ve yeşil-beyazlı oyuncular da bunu beklemiyordu. Bir şipşak pozisyon ile 2. dakikada öne geçen Konyaspor için ilk yarıda perşembenin geleceği belli gibiydi. Nitekim ilerleyen her dakikada tel tel dökülen Antalyaspor defansı Konyaspor’un her akınında gel de at diyordu.

Konyaspor ilk 45 dakikayı 5-0 önde bitirse yeriydi. Aykut Hoca’nın talebeleri 2-0 önde tamamlanan bu yarıda belki de ilk kez bu kadar çok pas hatası yaptılar ve de pas yapmakta zorlandılar. Konuk Antalyaspor’un ne defansı ne de orta sahası vardı. Durum böyle olunca dünya yıldızı Eto’o da yoktu sahada.

İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Konyaspor için her şey güzeldi ama o lüzumsuz görülen sarı kartlar için kime ne demeliyiz? Ne gerek vardı, o kartları görmeye?

İkinci yarıya konuk takım kendisini ümitlendirecek, bizi de endişeye sevk edecek golle başladı. Ama Antalya, dün öyle bir futbol oynadı ki, tek atımlık barutunu da Konyaspor defansının büyük gafletinden kazandı. Bu yüzden 2-1’lik skor bile ne futbolcuları ne de tribünleri tedirgin etti. Çünkü bu maç 6-7 farkla sonuçlanacak bir karşılaşmaydı.

Konyaspor’lu futbolcular savunma kademe anlayışı bulunmayan Antalyaspor bu yıl en az zorlandıkları maçı oynadılar. Sonuçta Konyaspor, bu zorlu ligin 3 altın puanını kazanırken, taraftarlarını da sevindirmeye devam etti. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR