Ziya Uysal

Ziya Uysal

GÜNÜN DUASI 

GÜNÜN DUASI 

Vücudumuzdaki milyarlarca hücre bile akıl almaz bir uyum ve dayanışma içinde, organize, senkronize çalışıyor. Mikroskopla görülebilen her bir hücrenin zarı dahi sanki akıllı. Bunlardan her biri şaşırtıcı bir yetenek ortaya koyarak, önemli görevler yerine getiriyor. Hele hücre çekirdeğinde bulunan kromozomlar üzerindeki on binlerce, yüz binlerce, belki de milyonlarca ruhsal ve fiziksel genin her biri çok derin, şok edici sırlar barındırıyor, çok önemli görevleri mükemmel bir şekilde yerine getiriyor. Tümüyle hücrelerimiz onca benzerlik ve farklılıklarına karşın, birbirinden tamamen farklı görevleri yine fevkalade bir uyum ve dayanışma içinde, organize, senkronize bir şekilde yerine getiriyor.   

Ey Rabbimiz! Biz biliyoruz ki, bütün bunlar senin erişilmez gücünün ve güzelliğinin eseridir. Bizler, senin bahşettiğin aklı, duyguları, iradeyi ve tüm yetenekleri gerektiği şekilde kullanıp, kendi aramızda olması gereken böyle bir uyum ve dayanışmayı yeterince başaramıyoruz. Ne olur sen bizi bize bırakma. Hücrelerimize verdiğin o güzel uyum ve dayanışmayı, görevlerini eksiksiz yaparak sergiledikleri o senkronize, organize, mükemmel çalışmayı bize de nasip et.

  *******

Ekonomimiz finans bağımlılığının pençesinde kıvranıyor. Bu sebeple bankaların eline düştü, onların insafına kaldı. Gecikme faizleri % 48 seviyelerine gelmiş, umursayan yok. Her halde “Nasıl olsa hep kazanıyoruz” rehaveti var. Millet, tek parti iktidarında, özellikle de Ak Partinin USTALIK döneminde ekonomik kriz olmaz diye güveniyordu. Keşke ÇIRAKLIK döneminde kalsaymış. Açığa düştük, kıyıya kadar yüzemiyoruz. Bizimle birlikte hayallerimiz de suya düştü. Onları bir kurtaran olur mu, boğulur giderler mi bilemiyoruz.

Ey Rabbimiz! Bizi bu para bağımlılığından, bankaların elinden ve faiz batağından kurtar. Parayı ve faizi ilk bulanlardan daha akıllı ve daha yetenekli nesiller ver bize. Ver ki, onların eliyle paranın yerine daha iyi bir vasıta, faizin yerine de senin rızana uyan bir yol bulalım ve bu beladan kurtulalım. Ya da para bağımlılığını en aza indiren işler yapmanın yollarını bulalım. Mutlaka her şeyin en iyisini de, en mükemmel çareyi de bilen sensin. Bizi bu nimeti isteyen, bunun için çalışan ve buna layık olan bir toplum kıl.

*******

Bankaların kullandığı ve okumaya fırsat bırakmayan, bir dergi kalınlığındaki, çoğu okunmaz, anlaşılmaz yazılarla dolu, herkesin okumadan imzalamak durumunda kaldığı, bir nüshası da imzalayana asla verilmeyen, hissettirmeden insanı ipe bile götürebilen o tuzaklarla dolu kredi sözleşmesi formundan, yetkililer uzun yıllardır halkımızı kurtaramadı, sen kurtar yarabbi!

Bankaların bu yasal yapısıyla, bu işleyişiyle, bu güven istismarına çok açık serbestisiyle, bu faiz oranları ve bu döviz fiyatlarıyla ülkemizin ilerlemesi mümkün değildir. Bizim bunlarla işimiz çok zor çook! Finans krizi çıkaranları dışarıda aramaya gerek yok! Hemen her alanda ekonomiyi kuşatmış olan bankalara halkı sömürme fırsatı verilmesi bunun için yeterlidir. Ülkemize yardım et ve bizi bu girdaptan kurtar Allah’ım!  

*******

Bir Türk Hukukçuya sormuşlar, tekrar dünyaya gelsen ne olmak isterdin diye. Hiç düşünmeden “İmam olmak isterdim” demiş. Sebebini sormuşlar. İyice içerlemiş olan Hukukçu cevap vermiş: “Benim takip ettiğim yasalar çok çabuk değişiyor. Yasaların böyle zırt pırt değişmesi yüzünden işimi de iyi yapamıyorum. İmamların takip ettiği yasalarsa 1400 yıldır hiç değişmedi, dünyanın sonuna kadar da değişmeyecek.”

Ey Rabbimiz! Elbette senin yasaların hiç değişmez. Çünkü sen hiç yanılmazsın. Geçmiş ve geleceği, olmuş ve olacağı mutlak anlamda bilirsin. Ey Rabbimiz! Bize şimdikinden daha adil, daha mükemmel, daha uzun ömürlü ve senin yasalarınla daha uyumlu yasalar yapabilme isteği, iradesi ve yeteneği lütfeyle. Hristiyan dünyanın yasalarını taklit etmekten, hatta iyi bir taklitçi bile olamamaktan bizi kurtar. Allah’a emanet olunuz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR