Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

HER YENİ GÜN, YENİ BİR FIRSATTIR

HER YENİ GÜN, YENİ BİR FIRSATTIR

Her gün yaşıyorsun ama nasıl yaşadığının farkında mısın bilmem. Gün biterken güneş ufukta kayboluyor, gökyüzü kararmaya başlıyor, daha bir yıldız bile çıkmamışken, sen karanlığa saplanıyorsun. Çünkü geceyi ıstırap olarak görüyor, ruhunu geceye yenik düşürüyorsun. Senin için kâbus dolu bir gece başlıyor ve sanki hiç bitmeyecek gibi zannediyorsun. Oysa böyle kaç geceden sonra hayat bulmuştun, kaç kâbus dolu, bitmez sandığın gece sona ermişti.

Bak yine bugün de sabah oldu. Pencerenden sızan günün ışığı odanı aydınlatmaya başladı. Ama sen bu yenilenmeden habersiz, hala geceyi yaşıyorsun.

Işıklar odanı aydınlatırken, sende ruhunu aydınlat, gözlerini aç ve ayağa kalk. Yeni gün, yeni fırsatlar seni bekliyor. Dünden, geceden kalan ne varsa ders alarak unut ve dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler düşünmek, yeni şeyler söylemek, yeni şeyler yapmak lazım diye kendine telkinde bulun ve yeni güne merhaba de.

Her yeni gün, yeni bir öğretmendir. Bilgece size sabırlı olmayı, karanlıktan sonra aydınlığın geldiğini öğretendir.

Hayat fırsatlarla doludur. Her yeni günde, fırsatlar kapını çalar, seni bulamazsa ya da sen umursamazsan bile senin kapından ayrılmaz, onu bulma fırsatı verir. Yeter ki sen uyanık ol, ayağa kalk ve zorluklarla savaşma gücünü elde et.

Her yeni gün, hayata açılan bir pencere, tüm zorluklara karşı bir meydan okumadır.

Her yeni gün, ölümden uyanırcasına kendini dünyaya ispatlamaya, zorluklara göğüs germeye, inanca, sevgiye ve ümide dair yeni başlangıçlara bir fırsattır.

Her yeni gün, bu fırsatları değerlendirmek, iyiyi kötüden ayırt etmek, bu ayırt etmeyle vereceğin tepkileri ölçme ve değerlendirme fırsatı verir. Hayat seni kuyulara atacak, çamurlara bulayacak, seni yerden yere vuracak ve dertleri ardı ardına sana getirecek ama sen ellerini dizine vurup vah etme, ağlama. Yeter ki bir ümidin olsun, yeter ki sabaha, aydınlığa olan inancın olsun ve “ben bunlardan kurtulacağım” diyerek eyleme geç. Eğer bunu yaparsan yeni gelen gün seni feraha ve aydınlığa ulaştıracaktır.

Unutma! Fırsat kapını çalınca, fırsatları değerlendirmek veya elinin tersiyle itmek senin elinde. Sen yeter ki uykudan uyan, kâbuslara yol verip bu önüne çıkacak fırsatlar için kapını açık tut.

Her gün ölüm uykusundan kurtulup taze bir başlangıç, hayata tekrar dönüştür. Her sabah dünya kendini tekrar var ediyor, sana da var olduğunu haber veriyor. Her yeni gün senin için değerlendirebileceğin önemli bir gün oluyor. Dünden kalan ne varsa, yaşanmışlık ve yaşanamamışlık olarak, acısıyla tatlısıyla dünde ve gecede kalmıştır. Ama siz kendinizi dünde bırakmayın. Eğer hala dünde yaşarsanız, ilerleyemez, kesinlikle hayatınıza olumlu bir katkıda bulunamazsınız. Çünkü dün, acısıyla, tatlısıyla sıkıcı bir hal almıştır, geçmiş olmasıyla. Sizin bu dünde takılı kalmışlığınız, yaratıcılık özelliğinizi ve başarı isteğinizi köreltir. Eğer siz geçmişi değerli kılmak istiyorsanız, onunla bağlılığınızı koparın ama yaptıklarınızdan ders çıkararak kendinize bir kazanç sağlarsanız, dün, sizin için değerli olur. Bu değeri kazanamazsanız, geçmiş geçmişte değersiz olarak kalır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR