Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hırsızı yakaladık ama!

Hırsızı yakaladık ama!

Bugün sizler içinde, tecrübeli emniyet mensupları içinde pek önemli olmayacağını tahmin ettiğimiz ama bizi günlerdir huzursuz eden sıradan bir hırsızlık olayının aydınlanmasının mutluluğu içerisinde bizden bir şey paylaşarak yazımıza Bismillah demek istiyoruz.   

Bizim bir okurumuzun isteği inanın bizim için o kadar çok anlamlıdır ki. Eğer bir okurumuz arar alo der olumsuz bir şey derse ve de o anda okurumuz haklı ise ilk başta kendim olmak üzere ekibi o andan itibaren kırar geçiririz.

İşte 1. Organize bölgesinden bir iş adamımız arıyor ve abone olduğu gazetemizin gelmediğini söylüyordu. Bir söylüyor, iki söylüyor, üç söylüyordu.

Önce bizim sekreter Hanım Selma sonra oranın dağıtıcısı çocuk her gün ama her gün tek kelime ile fırça yiyorlardı. Bu çok sevdiğim saydığım ve hatır için de olsa bizi takip eden bu sanayici abimiz bir süre sonra aramaz oldu.

Allah var ya biz de şeytan taşlama işi yüzünden unuttuk.

Derken bu abimiz bir gün tekrar aradı.

Şöyle diyordu “Hırsızı yakaladık?”…

Allah, Allah abimiz ne demek istiyordu ki? Biz anlamayınca abimiz tekrarlıyor “Uğur abi hırsızı yakaladık!”…

Karşımızdaki kurt sanayici bizim bir şey anlamadığımızı hemen anladı ve başladı anlatmaya; “Uğur abi Pusula Gazetemizi her sabah 15 gündür çalan kağıt toplayıcısı gazeteleri toplayarak gidiyormuş. Bunu kameradan tespit ettik. Sabahleyin kendisine tuzak kurduk yakaladık. Korkutmak içinde şimdi polise haber vereceğiz, seni polise teslim edeceğiz dedik. Adam o kadar rahat mı rahat, o kadar yüzsüz mü yüzsüz. Polisi çağır abi orada sen ifade verirken beni salarlar sen gider gelirsin karakola. Bana bir şey olmaz. Gel sen beni sal sizinkini bir daha almayayım” demez mi?

Uğur abi vallahi adamı saldık” diyordu.

Abimiz ardından da kamera görüntüsünü bize gönderdi. İsteyen olursa ya da merak eden olursa bu görüntüleri kendilerine verebiliriz.

…………

Tabii biz de rahatladık. Hiç olmazsa zaman zaman okurlarımız için aksattığımız bu dağıtım işinden bu kez tertemiz çıkıyorduk.

Ancak sonradan aklımıza geldi. Konya’nın kaldırım taşından yönlendirme levhalarına kadar en temiz en düzenli en güvenli sanayisi olan 1. Organize’de güvenlik de tamdı.

Peki nasıl oluyordu da sırtında çuvalla bir adam sabahın 6’sında, 6.30’da dolaşıyor ve hiçbir kimse de bu adamı durdurmuyor, “sen necisin arkadaş in misin cin misin” demiyordu.

Boş verin canım orada bir dalgınlık olmuş ya da hırsıza kilit kapı dayanmaz misali bir delikten girmiştir diyoruz.

Belki de bir musibet bin nasihatten iyidir diye düşünelim.

Bu bir tek gazete işi daha büyük sıkıntılardan koruyacaktır diye inanalım.

Ve herkesi Allah’a havale ederken, Cenab-ı Allah’ım bizi ıslah etsin diye dua edelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar değerli olmayı unuttular, önemli olmaya çalışıyorlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımda yürürken de, trafikte direksiyonda iken de, alış verişte de başkalarının hakkını çiğnememeye çalıştığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR