Hasan Durucan

Hasan Durucan

Hokus Pokus

Hokus Pokus

Geçtiğimiz sezon ligde yaşadığımız olağanüstü performans ile Avrupa kupalarına direkt katılarak doğrudan temsil etme hakkını kazanmış ve tarihimizin de en ciddi başarılara imza attığımız bir yılı geride bırakmıştık. Zorlu diye tabir edeceğimiz bir gruba düşmenin ardından ligde göstermiş olduğumuz aynı başarıyı gruplarda da devam ettirebilir miyiz sorusuyla heyecanı adım adım zirveye taşıyorduk. Kendi saha seyircimiz önünde muhteşem bir atmosfer içerisinde Ukrayna'nın başarılı temsilcisi Shakhtar Donetsk mağlubiyeti ile Avrupa'ya merhaba dedikten sonra Belçika'da ilk deplasmanımıza KAA Gent karşılaşmasında çıktık. Gent'i biraz daha dişimize göre bulsak da soğuk ve yağışlı havada filelerimizde gördüğümüz iki gole cevap veremeyince ilk deplasman mağlubiyetimizi de böylelikle aldık. Portekiz'in bilinen ve tecrübeli ekibi Braga'yı üçüncü maçımızda Konya'da ağırladık ki oynadığımız oyunu skora yansıtırsak maçtan galip geleceğimize inanıyorduk. Ve ilk golümüzü Deni Milošević'in attığı müsabakanın son düdüğü çaldığında bir puana razı olduk. Hemen akabinde bu seferde Portekiz'de Braga'nın konuğu olurken Rangelov'un attığı muhteşem gole Braga üç golle cevap verince umutlarımızın dibine vurmaya başladık.

Son umut, son heyecan ile Ukrayna'nın Lviv şehrine yine yeniden umutları Shakhtar Donetsk karşısında yeşertmeye gitsek de tabelada dört farklı skoru görünce bahçemizin tüm çiçekleri soldu. KAA Gent ile oynayacağımız müsabakanın adı böylelikle prestij maçı oldu. Müsabakanın uzatma dakikalarının bitimine bir dakika varken Konya Büyükşehir Arena'da kalemizde gördüğümüz golle biz veda şarkıları söylerken Gent'te aldığı bu galibiyet ile yoluna devam etti.

İyisiyle kötüsüyle, kendimize çok dersler çıkardığımız, Avrupa'da ismimizi zikrettirdiğimiz, mental ve fiziksel anlamda yorulsak da kondisyon yüklediğimiz, tarihinin en farklı fantezisini yaşadığımız bir deneyimin sonuna beş mağlubiyet, bir beraberlik ile nokta koyduk. Hem içerde hem dışarda Braga maçı haricinde Shaktar Donetsk ve KAA Gent takımlarına gol atamazken grubu da sonuncu tamamladık.

Mütevazı kadromuzla neler yapabileceğimizi neler yapamayacağımızı gözlemlesek de ilerisi için içimizde papatyaların açtığı baharlara merhaba demeyi heyecanla bekliyoruz. Bize ilkleri yaşatan hocamız ve ekibine, oyuncu kardeşlerimize, teknik heyet ve yönetim kadrosuna, emeği gecen herkese, Anadolu'nun hükümdarı çift başlı kartalımız Atiker Konyaspor'a teşekkür ederiz. Bu deneyimin ötesinde hep birlikte daha nice başarılara diyelim. Umarım zirvelerde kanat çırpmaya devam ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR