Tuğba Kolak Özkan

Tuğba Kolak Özkan

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA

İdrar kaçırma, kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür. Özellikle doğum yapmış 40 yaş üstü bayanlar, idrar kaçırmaya daha yatkındır. Toplumumuzda ve tüm dünyada idrar kaçırma bayanları fiziksel, fonksiyonel ve psikolojik olarak kısıtlar. Günlük hayatta yaptıkları aktiviteler tercih ettikleri spor, hamilelik ve doğum süreci, menopoz, yaş, geçirilen nörolojik ve psikolojik hastalıklar idrar kaçırmaya neden olabilir.

İstatistiklere göre kadınların 3’te 1’i hayatlarının bir döneminde bu sorunla karşı karşıya kalırlar. Fakat zamanla bu problemi kabullenip onunla birlikte yaşamaya alışırlar. Bunun normal bir durum olduğunu düşünürler. Oysa ki bu durum normal değildir ve tedavi edilebilir.

Üstelik çoğu durumda tedavi kolaydır. Problemin kaynağı tespit edilip soruna yönelik tedaviler uygulanır. Bu alanda egzersiz ve kullanılacak yardımcı cihazlar ile güzel sonuçlar alınıp hastanın konforu arttırılır.

Kadınların daha konforlu ve bağımsız bir hayat için tek yapmaları gereken, pelvik taban sağlığı ile ilgilenen bir sağlık çalışanından yardım almak. Onlar sizi değerlendirdikten sonra gereken bilgiyi verip ihtiyacınıza göre planladıkları tedavi programını uygulayacaklardır.

Herkese sağlıklı güzel günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Kolak Özkan Arşivi
SON YAZILAR