Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE; AMA NASIL?

ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE; AMA NASIL?

Efendim ülkemizde enflasyonla topyekûn mücadele hareketi var. Devletimiz her türlü çabayı gösteriyor, vatandaşın refahını artırmak adına mücadele veriyor. Dövizle kiraları Türk Lirasına çeviriyor, istihdam edilen çalışanın maaşını devlet karşılıyor. Milli birlik ve beraberlik içinde bu günleri de atlatma çabası veriliyor ama mücadele topyekûn mu tartışılır.

foto-1-579.jpg

Ekte sunduğum fotoğraf Ankara’da bir AVM’nin marka ayakkabı mağazasının vitrininden. Aynı mağaza Konya’mda da olduğu için aynı etiket orada da vardır. Mağaza vitrininde “enflasyonla topyekûn mücadele” edildiğini belirtir afiş de var. Ayakkabıların fiyatı 179 TL’ye indirilmiş ama ilk satış etiketleri 498 ve 598 TL. Nasıl bir kâr marjıyla çalışılıyor, 179 liraya para kazanılıyorsa 598 liraya nasıl satış yapılıyor, enflasyonla topyekûn mücadele mi var yoksa ne tutturulabilirse tarzı mı anlamadım.

foto-2-476.jpg

Market fiyatlarında enflasyonla mücadele başarılı devam ediyor; ama elbette tek sektör market değil. Rekabet kurumu anlaşmalı fiyat artışlarını izlemeli bence. Ağaç entegre sanayiindeki iki firmanın zamlı listesinden yakınılıyor. Efendim bir yıl önce 50 liraya satılan ham ürün bugün 175 lira imiş. Ticaret odaları indirimleri denetlemeli. 179 liraya satılabilen ayakkabıdaki 598 lira etiket bana indirim konusunda da güven vermiyor.

Enflasyonla mücadele sadece Sn. Cumhurbaşkanımızın takibiyle olmaz. Esnaf elbette para kazansın, ciro yapsın ki üretici de üretsin ve kazansın. Ancak tüketici yoksa ne üretici ne satıcı kalır. Korunması gereken asıl topluluk tüketicidir. Lütfen samimi olunsun, fahiş kârlar değil sürümden kazanmak hedeflensin.

Yükselmemiz de kurtuluşumuz da ortak akıl ve ortak menfaatten geçer, unutulmasın.

Saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR