Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

KALECİ KABUSU

KALECİ KABUSU

Konyaspor, Kayseri deplasmanında yine çok farklıydı. Sahadaki kadro yine değişmişti. Bülent Korkmaz’ın takımı tanıdıkça Aykut Kocaman’dan daha farklı bir kadro ve oyun tarzı deneyeceği muhakkaktı. Zaten aynı şeyleri yaparak farklı sonuç almanın mümkün olmayacağını yaşadığımız uzun süreçte herkes anlamıştı. Bülent Korkmaz’ın anlamaması da imkansızdı. 

 

Ve anladığını gösterdi. Ömer Ali’ye çok farklı bir görev verdi. Kocaman döneminde sağ kanada hapsolan Ömer Ali’ye yeteneklerini ve hızını kullanması için tam bir santrfor gibi oynattı. O da savunmanın arasına yaptığı koşularla maçın başında kendisine duyulan güvenin hakkını verdi. Miloseviç ile birlikte Kayseri savunmasını iki üç kez dengesiz yakaladılar ve 8. dakikada aradıkları golü buldular. 

 

Arıyorlardı çünkü Kayseri can havliyle üstüne gelecekti Konyaspor’un ve maç çok rahat geçecekti. Plan ilk yarı güzel işledi. Ev sahibi giderek panikledi. Açık verme korkusuyla baskı kuramadılar. Göztepe’nin Konyaspor’a yaptığını bu kez Konya, Kayseri’ye yaptı. 

 

Hatta 30’dan sonra Konyaspor organize ataklar bile yaptı. Maçı beraber izlediğimiz İsmet Çelik’in ilk yarının sonundaki kornerde “duran toptan gol atacağız. Arka direkte biri vuracak” dediği pozisyon tam da öyle gerçekleşti. Amir arka direkte Kayserispor’u şok eden golü attı. Hem maç hem de Kayseri’nin lig macerası bitecek diye düşünürken Kaleci Serkan yine sahneye çıktı. Binlerce Konyalının gözünün önüne Malatya maçı geldiğine eminim. Öyle saçma bir hata yaptı ki bitmiş Kayseri’yi ikinci yarı için umutlandırırken takım arkadaşlarının moralini de ciddi ölçüde bozdu. 

 

Neyse ki ikinci yarı hem Serkan hem de savunma daha dikkatliydi. Kayserispor’un baskı kurduğu anlarda, atakları iyi savuşturdular. İlk yarı Kayseri çok sert oynarken ikinci yarı Mensah’ı durduramayan Konyaspor çok faullü oynadı ve resmen sarıya boyandılar. Bülent Korkmaz da riske girmeden doğru değişikliklerle takımı diri tuttu. 

 

75’ten sonra Kayseri’nin seyircisi de, takımı da oyundan düştü ve Konyaspor hızlı çıkışlarla farkı artıracak derken maalesef Serkan bir kez daha takımını yaktı. Ever savunmanın hatası vardı ama 87. dakikada kapattığı köşeden gol yiyen kaleci istediği kadar top çıkarsın kimseyi ikna edemez. Bu oyuncu bir de üstüne kendi seyircisine olmayacak tavırlarda bulunuyorsa...

 

Yazık oldu. Buradan alınacak galibiyet Kayseri’yi bitirip Konyaspor’u komadan çıkaracaktı. Umarım Bülent Hoca kaleci konusunda bir kez daha düşünür. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR