Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

Ahmedimize güzel veda

Ahmedimize güzel veda

İlk kez bir genci kaybetmedik. İlk kez bir futbolcu kaybetmedik. Hatta çoğumuz tanımıyordu doğru dürüst O’nu. Fakat vefat haberini alır almaz tanıyan, tanımayan, dahası futbolla ilgisi bile olmayan milyonların içine bir hüzün çöktü.

Yayınlanan fotoğraflarındaki güzel yüzü etkili olmuştu belki. İlhan Hoca’nın dediği gibi içinin güzelliği yüzüne yansımıştı ve gören herkesin kalbi ağrımıştı.

Bence daha ötesi vardı. 27 yaşında bir genç mümince ve insanca yaşamanın mücadelesini hayatının merkezine koymuştu. Allah’da O’nun arkasından bize bir ibret bıraktı ve çoğu insana nasip olmayacak bir dua seli göndermemizi sağladı.

Ahmet’in, Ahmedimizin temiz yürekli, yardımsever Ahmedimizin bu kadar dua alıp vefatıyla birlikte, hayatını adadığı değerlere farkındalık oluşturmasının başka nasıl bir açıklaması olabilir.

Tüm Türkiye Ahmet Çalık için çok güzel anılar paylaştı. Konyaspor Yönetimi üzerine düşeni yaptı. Taraftar üzerine düşeni yaptı. O’nu çok güzel andı tüm Türkiye. Konyalılar da on binlerle birlikte anmak için stadyuma gitti, Adana Demirspor maçında. Ağlamak için gitmiştik sanki.

Videoları yayınlanınca tüm stadyuma hüzün çöktü. İsmini anons eden Mustafa Durmuş ağladı. Titreyen sesi herkesi ağlattı.

Maç bahaneydi artık Ahmedimizi anmak için ama O’nun için, başarı için Konyaspor yoluna devam etmeliydi.

Maçla ilgili çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. Arkadaşları elinden geleni yaptı. Adana Demirspor güçlü bir takım. Ahmet’in hüznünü yaşadılar ama iyi mücadele ettiler. Gol yollarında sorun yaşadı Yeşil Beyazlılar. İlhan Palut’un cezası nedeniyle sahada olmadığı bu maçı kazanıp Ahmet’e hediye etmek gerekiyordu. İlk yarı biraz zorlandılar ama ikinci yarı golü bulup onu da yaptılar, sağ olsunlar.

Sivas yenilgisinden ve Ahmet’in kaybından sonra güzelliklerle dolu bir maç oldu. Konyaspor da zirve takibini sürdürdü.

Güzel ülkemizde inançlı, ülkesini seven, işini iyi yapan, örnek gençlerin sayısının artması dileğiyle…

Mekanın cennet olsun Ahmedimiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR