Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

DEJAVU VE ÇARESİ

DEJAVU VE ÇARESİ

Konyaspor Aykut Kocaman’la yollarını geç de olsa ayırdı. İlk yarı Rize maçından sonra, hadi olmadı Alanya maçından sonra Hoca gitmeliydi. İnsiyatifi yönetime bıraktı ve acemi yönetim çok yanlış iki kararla takımı düşme hattına taşıdı, maalesef. Yine de zararın neresinden dönülürse kardı ve yeni hocayla devam etmek olumlu yansıyacak diye düşünmüştük. Olmadı. 

Aykut Kocaman’ın kurduğu ve tüm kodlarını yazdığı takım, Bülent Korkmaz ile ilk maçında hayal kırıklığına neden oldu. Çocuklarımı alıp gitmiştim maça. “Nasılsa yeneceğiz” dedim. Ama ne göreyim? Aykut Kocaman’ın inadını kırana kadar haftalarca puan kaybettiren Bajic ve Ali Turan kadrodaydı. Biri geride biri ilerde en son adam olarak saç baş yoldurdular. Bir de ortada Johnson kötü olunca takım 1-0 öne geçmesine rağmen Göztepe’nin hızlı adamları orta sahayı yürüyerek geçti. 

Bülent Korkmaz Konyaspor’u çok izlemeden ve anlamadan gelmiş olacak ki değişiklikleri de yanlış yaptı. Jevtoviç erken çıktı. Johnson en kötü maçını oynadı. Skubiç berbattı. Hücum yapacağız derken savunmayı açtılar ve rezalet sonuç çıktı ortaya. 

Aykut Kocaman, Alanya maçından sonra “beni gönderin” dediğinde binlerce twit atıp yönetimi etkileyen “Aykutistler”, pusudan kafasını erken çıkardı. “Hocamızı yediniz. Görüşeceğiz” diyerek göz yaşlarını nefrete dönüştüren, bir kısmı hasta ruhlu bu insanlar, “işte hücum futbolu istiyordunuz. Gol istiyordunuz. Alın Bülent Korkmaz bunu yaptı” demeye başladılar. 

“İnsan utanır artık” diyeceğim ama çoğu bilerek ve başka niyet ve hesaplarla sosyal medyayı manipüle eden bu ekipten insaf beklemiyorum ve şunu diyorum:

1-Bu takımın yönetimi hala aynı ve Rıza Çalımbay’ı, Kocaman ile anlaşarak gönderen bu yönetim değil mi?

2-Aykut Kocaman bu takımı tek başına, sorgusuz sualsiz kuran kişi değil mi? 

3-Yaklaşık 1,5 yıl hiçbir başarı göstermeyen, aslında iyi futbolculardan kurulu takıma, hiçbir şey oynatmayan, yanlış transferler yaptıran, adaletsiz forma dağıtan Aykut Kocaman ve onu göreve getiren yönetim değil mi? 

Dahasını yazmayayım. Henüz sabrımız taşmadı. Konyaspor’u el birliğiyle kurtarmamız gerek. Şimdi bakıyoruz ve sanki bir dejavu yaşıyoruz. İki yıl önce ailelerine hakaretler edilen Fatih Yılmaz yönetimi döneminde yaşananlar, maç periyotları bile neredeyse değişmeden yeniden yaşanıyor. Ben buna hiçbir mantıklı açıklama bulamıyorum. 

Şimdi yapılacak olanlar; Bülent Korkmaz’ın acilen takımı tanımasını sağlamak ki burada Mehmet Yıldırım’a iş düşüyor. Bir kaç iş ahlakı kalmamış oyuncuyu kadro dışı bırakmak ve takım içinde birliktelik sağlayacak bir kaptan tayin etmek. Ve en önemlisi; seyirciyle ve medya ile adam gibi, trollerle ya da internet sitesinden değil kamera karşısına geçip, mantıklı ve profesyonel insanlar gibi iletişim kurmak ve güvenlerini kazanmak...

Konyaspor’u saha içinde iyi bir kaptan, yönetimde işi bilen bir profesyonel ve güveni kazanılmış taraftar kurtarır. Başka çare yok. Kafasını kuma gömen tarihe gömülür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR