Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kerim Özkul’un teşkilat penceresinden yeni vekiller

Kerim Özkul’un teşkilat penceresinden yeni vekiller

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı vekil Kerim Özkul, Sayın Davutoğlu’nun önce bakan sonra da başbakanlığı ile Konya siyasetinde zirve yapan isimdir. Sayın Özkul’un bu inanılmaz tırmanışı Davutoğlu’nun akrabası olmasından öte aynı zamanda o dağlı zekasının da bir ürünüdür.

Dağlı demişken Sayın Özkul’un duruşu, sohbeti dolayısıyla fırçası da serttir. Bu sertlik, yumuşak Konya’nın genel yapısıyla örtüşmez dolayısıyla hep antipatik görünür. Neyse bugünkü mevzumuz bu değil, önceki gün arayan Sayın vekilimiz, selam sabahtan sonra o tatlı sert yapısıyla direkt mevzuya girdi.

“Ya Hacı Abi! Yeni vekilleri, kimse tanımıyor diyorsun. Ya Allah aşkına şu temayül listesini eline al bir bak. Konya, Sayın Başbakan’ın memleketi; temayüle, sandığa, teşkilatlara en çok rağbet eden il oldu.”

Sayın Vekil, hem vekil hem de Başbakan’ın danışmanı. Yok abi şu bayan kim, yok abi bu vekil adayının fotoğrafı kendi sitesinde bile yok, diyecek halimiz yok ya!

Hemen çark ettik. “Ya abi! Olaya sadece kendi pencerenizden bakıyorsun. Tamam daha bugün beni arayan bir büyüğümüz ‘Uğur Abi gördün mü artık Konya’nın bir numarası Kerim Bey, bunu sen de çok iyi oku diyor’ deyince Kerim Abi önce güldü sonra vekillerle temayül listesini karşılaştırmaya başladı. “Hacı Abi! Birinci sıra sayın başbakanımızın.

Temayülde birinci çıkan Konuk, Karaman birinci sırada.

İkinci sırada Mustafa Baloğlu, halen milletvekili ve temayülden muaf.

Üçüncü Hüsnüye Erdoğan temayülde 30. sırada ve temayül sıralamasındaki ilk bayan.

Ziya Altunyaldız; temayülde ikinci sırada.

M. Uğur Kaleli temayülde üçüncü sırada.

Leyla Şahin Usta (Sayın vekil bu sıraya yorum yapmadı).

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu temayülde 4. sırada.

Abdullah Ağralı temayülde onuncu sırada.

Halil Etyemez temayülde 5.sırada.

Reveyde Gülseren Işık (buna da yorum yok).

Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir temayülde 46. sırada.

Ömer Ünal temayülde 26. sırada…

Sayın Vekil son iki sırada yer alan Mustafa Kaya ve Ömer Faruk Kanık için de bir yorum yapmadı zaten.

Şimdi Sayın Özkul’a “hayır” deme şansımız var mı?

Valla ben de bu saatten sonra omuzum yamızım demeyeceğim, beni arayıp, ‘Kerim Özkul, Yeni Konya’nın bir numarası ve bunu da listeler ile onaylattı’ diyen abimizin sözünü dinleyeceğim.

AHMET ŞAN’IN GÜNAHI NEYDİ?

Türkiye genelindeki Ak Parti listeleri; cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın hassasiyeti göz önüne alınarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun listesi olarak kabullenilmeye başladı. Ancak AK Parti, seçim startını verdikten sonra hısım akraba, eş dost, yakın işine el koydu. Bence Melih Gökçek’in oğlunun vekil olamaması için gibi birkaç özel ismin çalışmasını engellemek içindi. Bu kuralda kırmızı kart görerek oyun dışı kalanlardan biri de bizim Ahmet Şan oldu. Allah şahittir ki nedenini hâlâ bilmediğim sebeplerden dolayı bizim Sayın Şan ile yıldızımız bir türlü barışmadı. Ama yine adım Uğur gibi biliyorum ki ben kendisini onun beni sevdiğinden daha çok severim. Ahmet Şan da bu hısım akraba kuralı dolayısıyla Tahir Başkan’la enişte-kayın ilişkisi yüzünden oyun dışı kaldı. Elbette bu işler nasip kısmet meselesi; ama yukarıdan beri bir şeylerin ucunu kanatmaya çalışıyoruz. Eğer Ahmet Şan da bu listeye giremediyse işte o kuralın hışmına uğradığı içindir.

Ne diyelim, nasipte bizim de Ahmet Şan’ı Konyaspor Başkanı görmeye devam etmemiz varmış! 

GÜNÜN SÖZÜ

Sabır: kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktadır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda sürücülerimiz özellikle yaya yoluna yaklaşırken, su birikintilerini hesap edip yayaları ıslatmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
  • Hamdi ayarci / 10 Nisan 2015 Cuma 02:13

    Ne zaman adam oluruz? Kendi niyetlerimizi baskalarının sözümüz gibi kamuoyunda algi yaratmaya çalışmadığımız zaman

    Yanıtla (0) (0)
  • şeyh Osman / 10 Nisan 2015 Cuma 07:57

    Bir vakte erdiki bizim günümüz
    Yiğit belli değil mert belli değil
    Herkes yarasına derman arıyor
    Dava belli değil dert belli değil.

    Yanıtla (0) (0)
  • zafer / 10 Nisan 2015 Cuma 08:10

    Zaten Ahmet Şan Tahir beyin kayını oldugu için o koltukta..O yüzden sorun yok:))

    Yanıtla (0) (0)
  • alo tahir / 10 Nisan 2015 Cuma 09:42

    Ahmet Şan ın kayın olması ile kafayı bozanlar Kerim Özkul hangi bağdan vazgeçilmez olduğunu niye söylemez.Sıraya girenlerin kimle arkadaş veya dost olduğunu niye yazmaz.Bu memleketde tek akraba Ahmet Şan mıdırki herkes onu yazar çizer.Damat bey hangi kontenjan yada vasıfla vekil olacaktır.Lütfen herkese adil olunuz

    Yanıtla (0) (0)
  • necati / 10 Nisan 2015 Cuma 10:39

    kerem işkan sana tivittırdan fena sallamış bazı kurumlar senin bankamatikinmiş öylemi cevap versene

    Yanıtla (0) (0)
  • Murat / 10 Nisan 2015 Cuma 11:32

    Ak Parti listesi;
    112 Avukat
    66 Mühendis
    9 Mimar
    32 Doktor
    34 Öğretim Üyesi
    16 Mali Müşavir
    17 Öğretmen
    16 Eczacı
    64 Özel Sektör Yöneticisi
    17 Kamu Yöneticisi
    3 Siyaset Bilimci
    12 Ekonomist
    7 Müşavir
    6 Diş Hekimi
    4 Veteriner Hekim
    8 Eğitmen
    6 Çiftçi
    3 Danışman
    18 Gazeteci Yazar
    1 Tekniker
    4 İlahiyatçı
    4 İş Adamı
    2 İş Kadını
    4 Bürokrat
    2 Savcı
    4 İktisatçı
    ve gerisi de 1-5 arasında farklı guruplardan oluşuyor. Dağılımı nasıl değerlendiriyorsunuz?

    Yanıtla (0) (0)
  • MEHMET BAHATTİN CANBİLEN / 10 Nisan 2015 Cuma 12:33

    HACI ABİM CUMANIZ MÜBAREK OLSUN DA SULAR AKMIYOR BUNUN AKMA TARİHİ 9.4.2015 SAAT 18 Dİ DAHA BEKLİYECEKSEK CUMA İÇİN TEYEMMÜM EDECEGİZ.

    Yanıtla (0) (0)
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR