Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KIRMIZI ÇİZGİ!

KIRMIZI ÇİZGİ!

Akıncı üzerinden siyasi konulara yanaşanları görünce fena halde geriliyorum.

Bayrak üzerinden, bağımsızlık, İstiklal Marşı üzerinden nasıl siyaset yapılmazsa; onları ilelebet payidar kılmak için atılan adımlar üzerinden de siyasete girilmez.

Amerikan basını hatta Yunan basını bugünlerde iğne batırılmış gibi Akıncı’dan bahsediyor. Teknik özelliklerini haberlerden genişçe okursunuz. Hepsi bir yana Akıncı Türk Milleti’nin makûs hava talihinin kırılması anlamı taşıyor.

Şu yapmış, bu yapmış bunu tartışmak anlamsız. Yok, şu kadarı yerli imiş motoru böyle imiş! Önemli olan bu topraklarda ve bu toprakların insanıyla yakalanan başarı… F-35’i, Heron’u vermeyen, Patriot’lar, Predotarlar için milyonlarca dolar teklif etmemize rağmen kırk takla atan bir zihniyet var karşımızda. Sizce bunlar böyle bir teknoloji harikasını üretmemizde bizlere yardımcı olur mu? Kusura bakmayın ama bırakın bir teknoloji transferini küçük bir vidayı dahi vermezler. O yüzden namlusu şu ülkeden bacası başka milletten laflarını çıkarın aklınızdan!

Akıncı, her şeyiyle bu milletin öz çocuklarının projesi, emeği, alın teri… TB-2 S/İHA’lar ile önce Suriye’de şimdi de Libya’da destan yazan Türk ordusu, milli çıkarlarımız için Akıncı ile neler yapmaz?

Akıncı, Aksungur, MMU gibi devletimizin gelecek garantisi projelerin, bir kelimesi bile olumsuz cümlelerin içinde geçmemeli. Hiçbir gerçek Müslüman Türk evladının buna tahammülü olmaz zira!

Selçuk Bayraktar ve 750 kişilik ekibi… Samimi olarak bu millet sizlerle gurur duyuyor. Bu projeler ile on binlerce ananın gözyaşlarına merhem oldunuz. S/İHA’lar olmasa halen Güneydoğu’da terör belasından her gün bir şehit haberi ile uyanıyor olabilirdik. S/İHA’lar olmasa her gün Suriye’den atılan bir bomba haberi okuyor olabilirdik. Akdeniz’i çoktan kaybetmiş, Kıbrıs’tan çıkmaya zorlanıyor olabilirdik.

Bu topraklar üzerinde her kim milli projelere karşı ise bu vatanın çocuğu değildir. Muhtemelen ya ajan ya hain ya da kendini bilmez bir meczuptur.  Sayın Bayraktar’ın Cumhurbaşkanının damadı olması projeye muhalefet etmenizi gerektirmez. Öyle olmasa belki bu projeler ortada olmazdı. Bu vatanın en parlak beyinlerinin -faili meçhul şekilde- intiharlarını (!) unuttuk mu? Düşen uçakları unuttuk mu? Sürekli bürokratik engellemeler ile akamete uğratılan projeleri unuttuk mu? Akıncı, bu milletin kırmızı çizgisidir.

İşte son 18 seneden koalisyon olsaydı bu projeler olmayacaktı. Recep Tayyip Erdoğan ve ona destek verenler olmasaydı bu projeler olmayacaktı. Kaldı ki Erdoğan yolcu. Devlet hancı. Sırf muhalefet olmak için bu projelere laf atmayın. Hükümetin yaptığı doğru şeylerin yanında hatalı işleri de var onları eleştirin. Cumhurbaşkanı bir kul. Ve hata/lar da yapıyor. İş yapan hata da yapar. Onları eleştirin. Lakin milli projeleri dilinize dolamayın!

ARABALI SİNEMA HEYECANI

İzmir, Kocaeli ve Nevşehir gibi şehirlerde gördüğümde bu kesinlikle Konya’da da yapılmalı demiştim. Selçuklu Belediyesi şehirde bu çapta bir ilk olarak arabalı sinema etkinliği düzenliyor. Uluslararası Spor Salonu otoparkında sinemalardan sonra ilk defa Naim adlı film beyaz perdeye yansıyacak.

Koronalı günlerin verdiği bıkkınlık için ilaç gibi bir etkinlik. Birçok aile için unutulmayacak bir hatıra yaşanmış olacak. İşin teknik konuları titizlikle düşünülmüş. Ses, görüntü… Eğer araçların yerleşim planı da düzgün yapılabilirse harika olur.

Selçuklu Belediyesi bu etkinliğin arka planını Instagram ile canlı olarak yayınlamalı. Alanın birkaç saat kala dolacağından eminim. Bu yüzden erken gidip yer tutmakta yarar var.

Hem eski günlerin yâd edildiği hem de virüs tehlikesine karşı herkesin kendi arabasında korunduğu 10 numara bir iş… Emeği geçenleri tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR