Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA HİÇBİR ZAMAN PİS KOKMADI VE KOKMAMALI

KONYA HİÇBİR ZAMAN PİS KOKMADI VE KOKMAMALI

Konya’nın bugün için birinci gündem maddesi metro ya da şöyle diyelim reisin müjdesi ile sevindiğimiz ama özünde yönetenlerin de yönetilenlerin de bu metro olmalı mıydı? ya da Konya’nın gerçekten birinci gündem maddesi metro muydu? Dediğimiz olay değil, trafiğin çilesi değil. Ne diyeyim sabah akşam konuştuğumuz ekonomik sıkıntı değil.

Bugünkü şehrin gündem maddesi tek kelimeyle Karatay’dan Meram Bağı’na Meram’dan Selçuklu ’ya pis ve ağır bir koku. Evet geçtiğimiz yıllarda da zaman zaman bazı semtlerde bazı mahallelerimizde bizim de bizzat şahit olduğumuz ağır cahilce söylüyorum bir lağım kokusu olurdu. Ama özellikle son iki gündür şehrin her yanındaki okullarımızdan dostlarımızdan ve bizim kendi burnumuzun da aldığı koku ile pek çok yerde logarlardan, kanalizasyonlardan ağır bir koku geliyor. Ve görüyoruz ki vatandaşlarımızın hissettiği bu koku kamuoyuna birden yayıldı.

Yine dün öğrendik ki şehirde büyükşehirden çevre il müdürlüğüne ilçe merkez belediye başkanlarımızdan yetkili tüm kurum müdürlerimize kadar herkes bu konuda kendi payına düşeni araştırmaya başladı. Sonunda öğrendik ki bu pis koku Çevre Bakanımız hemşerimiz dahası Erdoğan çiftinin Gözpınarı özel isimlerden Sayın bakan Murat Kurum beye de ulaşmış.

Sayın bakanın da direk dahil olduğu bu konu ile ilgili araştırmalar ve neler yapılması gerekenler konuşulmaya başlanmış

Bu pis koku aslında Konya adına güzel bir şeydi biliyor musunuz?

Güzelliğine şöyle baktım, Konya son yıllarda lafta söylediği birlik beraberlik olayını pis koku konusunda tek yumruk oluvermiş. Yetkili yetkisiz etkili etkisiz herkes ne bu koku, nereden geliyor? diye araştırmaya başlamış

Hatta dün bir dostumuz esprisini de yaptı. Mis kokularını da değil ama pis koku da bütünleştik. Bu, atıklarla geri dönüşümle ilgili bir kaynak olabilir elbette bunu yetkililer ve büyüklerimiz bilecek.

Ancak dün dostlarla konuşurken yine bir büyüğümüz hatırlattı Konya’nın alt yapısına en son ve en etkili neşter kulakları çınlasın Ahmet Öksüz döneminde atılmıştır acaba o günden bugüne en son en ciddi altyapı çalışması ne zaman yapıldı?

Bugün bu ekonomik sıkıntıda kimseden de gelin alt yapıyı değiştirin alt yapıyı yenileyelim deme gibi bir lüksümüz yok buda haksızlık olur. Ama bugün bizi böyle kabul edin kötü pis kokan bir şeyler yazmak zorunda kaldık kusurumuz oldu ise affola.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünya nasıl olması gerekiyorsa öyle. Kendini kurtaramayanı hiç kimse kurtaramaz .....!

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Altımızdaki bindiğimiz araba ne kadar modelli olursa olsun ne kadar lüks olursa olsun kırmızı ışıkta durmayı yeşil ışıkta geçmeyi becere bildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR