Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Konya sanayiine ivedik organize esnafı bakışı

Konya sanayiine ivedik organize esnafı bakışı

Gezdiğim yerlerde özellikle Ostim Sanayii bölgesi Ankara'da Konya ürünü yarı römork, asansör motoru, otomotiv motor yedek parça, vinç gibi ürünleri gördükçe mutlu oluyor, dünyanın hemen her yerine süt fabrikası satan bir firma Konya'da bizden büyükler var dediğinde gururlanıyorum. Geçen gün İvedik Organize Sanayii’nde plastik enjeksiyon tekniğiyle üretim yapan bir esnafla konuşurken söz 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasındaki  Konya fuarına geldi ve "gideceğiz ama sönük oluyor" sözleri üzerine muhabbet derinleşti.

"Konya korkunç bir makine parkına sahip, tam bir teknoloji hurdalığı… Dünya'da Çin neyse Türkiye'de de Konya o. Her şeyi en ucuza ürettirebileceğiniz yerdir Konya" sözlerine alındım.

"İhracatımız artıyor, üretimde öndeyiz" gibi sözlerime "Konya'da tanıdığım sanayici dostlarım var. Kardeşler işlerini ayırdı, birken iki fabrika oldular, müşteri portföyü belli, karşılıklı fiyat kırıyorlar, nereye kadar dayanacaklar merak ediyorum" sözü muhabbetin sonu oldu.

Ben İvedik'teki sanayici dostun kıskançlıkla konuştuğunu ümit etmek istiyorum. Tabii ki dileğim üreten, ürettiğini emeğinin karşılığı bedellerle satan, kazanan ve kazandıran bir Konya. Bunun için belki "Made in Konya" hamlesinin, İnovasyon çalışmalarının sonuçlarını beklemek gerekecek. Ben merak ediyorum Konya'mın ihraç ürünlerinin ton olarak bedel ortalaması Türkiye ortalamasının neresinde?

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR