Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya Tapu Müdürlüğü’nde Korona Krizi

Konya Tapu Müdürlüğü’nde Korona Krizi

Devlet ne kadar tedbir alırsa alsın mesele insanın kendisinde bitiyor. İnsan kurallara uymayacaksa bir yolunu bulup açık kapıdan giriyor. Yüzlerce kez yazılsa da söylense de pandemi kurallarını hiçe sayan abartmıyorum milyonlarca insan var.

Konya Tapu Müdürlüğü yoğunluk gerekçesiyle neredeyse her gün fotoğraf aldığımız bir kurum. Sosyal medyadan bizleri tanıyan eş dosttan tapudaki kalabalıkla ilgili sıklıkla bir kare düşüyor önümüze. Şikâyetçi olan çok.

Sosyal mesafe kurallarına riayet yok denecek düzeyde. Görevlilerin zorlamasıyla kerhen takılan maskeler birkaç dakika içinde burundan çeneye kayıyor.

Hastanelerden sonra en yoğun kurum hangisi diye sorsanız, tereddütsüz cevabı tapu müdürlüğü olur. Hem katlardaki yoğunluk hem de bahçedeki yoğunluk hat safhada. Hastalık buradan da yayılıyor demek için bilimsel araştırma yapmaya gerek yok.

Vatandaşların işi çözülmesin demiyorum ama şu ortamda bu kadarı gerçekten çok fazla. Sıra verme olayı daha ciddi uygulanabilir. Farklı birçok kamu binasında boşluklar var, o alanlara ek hizmet alanları açılabilir. Hatta bahçe bile kullanılabilir. İdareciler bunları daha iyi bilir. Yetkililerimizi daha çok sorumluluk almaya vatandaşlarımızı da daha duyarlı olmaya davet ediyoruz…

 

BİRİ KONYA LOBİSİ Mİ DEDİ?

Konya’yı sevdiğimiz kadar başka bir şehri sevmiyoruz. Toprağın çekmesi midir yoksa doğduğumuz yer olmasından mıdır bilmiyorum ama gerçekten bu şehir için yapamayacağımız şey yok. Konya iyi olsun en iyisini hak etsin diye her alanda mücadele veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

Halk tabiriyle ‘birbirimize tutkun olmayışımız’ Konyalılar olarak temel sıkıntımızdır. Karadenizliler olsun, Doğulular olsun; hemşericiliği çok önemserken bizler bu konuda çok vasat kalıyoruz. Bakın size fazla kafanızı karıştırmadan ilginç bir istatistikten bahsedeceğim. İstanbul’da yaşayan Sivas doğumluların sayısı 364.641 kişi. Konyalıların (Konya nüfusuna kayıtlı olanların) İstanbul’daki nüfusu 158 bin 512 kişi. Bunlar son istatistiklere göre tabi.

İstanbul'da en fazla hemşeri derneği bulunan illeri sırasıyla yazıyorum: Sivas 718, Tokat 431, İstanbul 429, Kastamonu 416, Giresun 348, Ordu 347, Erzincan 322, Erzurum 265, Sinop 260, Malatya 260, Trabzon 205, Samsun 184, Ardahan 167, Bayburt 165, Gümüşhane 162, Kars 149, Çankırı 148 dernekle hemşerilerini temsil ediyor. Konya’nın İstanbul’da kaç hemşeri derneği var doğrusu ben net bir rakama ulaşamadım.

Sivaslıların İstanbul’da çok güçlü olduklarını, bir hemşerilerinin işi olduğunda bürokratik olarak hızla çözdüklerini çok iyi biliyoruz. Peki ya Konyalılar?

Muhtemelen bizleri mikro milliyetçilik yapmakla suçlayan okurlarımız olacaktır. Biz diğer şehirlerin yaptığından farklı bir şey istemiyoruz. Şehrimizde doğanların, şehrimize gönül verenlerin birbirlerini daha çok sevmesini ve her ortamda birbirlerine destek olmasını arzuluyoruz.

Konya’yı sevenler kesinlikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol illerde dernekleşme çalışmalarına öncülük etmeli… Şehrimizin temsili ve hemşerilerimizin itibarı bakımından bu konu çok gerekli…

Bu arada hemşericilik demişken aklıma geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi kısa süre önce e-hemşehri adıyla bir uygulama gündeme getirmişti. Biz de bu durumun gerekliliğini ifade ederek sayfalarımıza taşımıştık. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin E-Hemşehri projesi; dünyanın her yerinden Konyalılara ve Konya’ya gönül verenlere ulaşmayı amaçlıyordu. O projenin akıbeti ne âlemde çok merak ediyorum. Zira üzerinden 4-5 ay geçmiş. Acaba kaç Konyalı sisteme entegre oldu? Önümüzdeki günlerde bu konuda da sizlerle bir şeyler paylaşacağım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR