Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

Konya Turizmine Umut..

Konya Turizmine Umut..

Ülkemiz ve ülke ekonomimiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonominin mihenk taşlarından turizm konusu, yaz aylarında daha çok gündemde olur ve turist sayılarını değerlendirir, yorumlar yaparız.

Konya’nın turizm konusunda kısır bir döngü içerisinde olmasını her zaman büyük bir sorun olarak gördüm ve görmeye de devam edeceğim. Yalnızca 7-17 Aralık dönemlerine sıkıştırılan otel rezervasyonlarından beklentiler de hiç doğru değil. Aslında şöyle bir baktığınızda Konya’da yeni otellerin yapıldığını görüyorsunuz. Özellikle markalaşmış otellerin isimlerini burada görmek, Konya turizmi konusunda bizi umutlandırmıyor değil… İstiyoruz ki otellerin boş odası kalmasın dolu olsun. Tüm bunları gerçekleştirecek, yeni fikirler projeler ortaya koyacak hayalleri olan adamlar lazım.

Geçtiğimiz gün Rixos Genel Müdürü Cem Bora beyi dinlerken, işletmelerde başarı sağlayabilmek için bazı kriterlerin olmazsa olmazlardan olduğunu yazarken hiç de haksız olmadığımı gördüm. Biz olarak konuşmaya başladığında bu adam kurumu sahiplenip benimsemiş. Planları var hayalleri var. Asıl önemli olan da Konya’ya dışarıdan gelip, Konya’yı sevmeyen çok insan gördüm ama Cem Bora Konya'mız diye konuşuyor. İşinizi, kurumunuzu sahiplenmek sizin orada yapacağınız çalışmaları hedefine ulaştırmanızda  birinci adımdır. O bunu baştan kabullenmiş ve daha önceden yaptığı çalışmalar da bunun kanıtı gibi karşımıza çıkıyor.

Turizm dünyasının önemli isimlerinden biri olan Cem Bora Sevim, sektördeki deneyim ve tecrübelerini Rixos Konya'da aktarmaya devam edecek görünüyor. Rixos Konya Genel Müdürü Cem Bora Sevim ; ‘Rixos Konya 5 yıldızlı bir otel olmaktan öte, öncelikle Konya’nın bir parçası. Biz burada Konya’dan veya Konyalıdan uzak değiliz. Konya’nın; Rixos Konya’ya kattıkları olduğu gibi Rixos Konya’nın da Konya’ya kattıkları var. Yani her iki tarafta birbirlerinin katma değerlerini yükseltiyor. Rixos  grubuna ait tüm tanıtım broşürlerinde Konya’nın fotoğrafları ve bölümler yer alıyor. Rixos bir nevi Konya’nın dışarıya açılan kapısıdır , şehrin bilinirliğini ve çekiciliğini arttırmak adına azımsanamayacak bir etkendir. Kentin ve bu kentte yaşayanların desteği bizim için her şeyin önünde geliyor" derken, ulaşım konusunda özellikle YHT ve Uçak seferleri konusunda yaşanan sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini dillendiriyor. Yetkililerin Konya turizmini canlandırmak için bu sese kulak vermeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Turizm sektöründe satış ve pazarlama konusunda uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle kayıp zamanları kazanmak için yeni adımlar atılması gerektiği konusunda uyarılarını yapıyor. Diyor ki “ Buraya gelirken bu alanda sahip olduğum tecrübeleri Konya ve Rixos Konya için nasıl katma değere dönüştürebileceğimi düşündüm. Yıllardır bu işin içinde olmanın verdiği bazı avantajları ve sahip olduğum bağlantıları bu yönde kullanmak için çalışacağım”

Konya sağlık kurumları konusunda oldukça şanslı bir il ve son derece güzel çalışmalar var. Geçtiğimiz günlerde özellikle üzerinde durduğum “Sağlık Turizmi” konusunu Cem Bora Sevim dillendirip önemle üzerinde durduklarını, bu konuda turlarla hastaları Konya’ya getirip doktor hasta buluşmasını sağlayıp otellerinde dinlenmeleri için her türlü yeni düzenlemeleri yapacaklarını söyledi. Herhalde o toplantıda benim gibi  “Oh be nihayet biri” diye içine su serpilen olmamıştır. Vereceği hizmeti çeşitli alanlara yayarak pazarını genişleten bu adamı kutlamak ve destek vermek gerek. Bu adam Konya’yı seviyor ve buraya hizmet vermekten mutlu olduğunu söylüyorsa o zaman çok şeyi de yapacaktır. Unutulmamalı ki; bu bir ekip işi.

Biz onun takipçisi olacağız. Yine yeniden Konya için Cem Bora Sevim’i Konya ve Konya Rixos için bir şans olarak görüyoruz. Başarısı Konya için Konya ekonomisi için kazanım olacaktır.

Yolu açık olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR