Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konyalım Yürü

Konyalım Yürü

Puslu bir Konya akşamında Konyaspor Beşiktaş maçını izlemek için geldik. Biraz ihmalkârlık, hava şartları ve trafik derken maça girişimiz gecikti ama bunda da bir şey varmış zira görmemiz gerekenler yazmamız gerekenler varmış.

Maç başlamış 15 dakika olmuş ama yoğun bir taraftar kitlesi dışarıda. Stat etrafında dolanıyorum neredeyse her kapıda aynı görüntü. Fotoğraflar bende mevcut.

Maç yorumuna geleceğim ama belirtmem gerek. 35. dakikada telefonum çalıyor. Batı alt tribünden arayan bir dost. Sistem kilitlendi 25-30 dakikadır maça girmek için kapıdayız diyor. Yüzlerce taraftar. Polis de özel güvenlik de bir şeye karışmıyor. Yöneticiler neden müdahale etmiyor diyor.

Seyirci bakımından iyi bir atmosfer vardı. Lakin bu sorunları çözmeden nasıl maça taraftar getireceğiz Allah aşkına?

Seyirciyi çağırıyoruz ama sistemleri çözemiyoruz...

Neyse. Galibiyetin tadını kaçırmayalım.

Başından sonuna taktik savaşları diyebileceğim bir oyun vardı ortada. Önder Hoca maç öncesi Konyaspor için 'tam bir antrenör takımı' yorumunu yaptı. Bu yüzden Palut'un her hamlesine cevap vermeye çalıştı. İki takım da hata yapmamak için azami gayretli idi. Her iki kalede yaşanan heyecanlar oldu ama ortada geçen bir oyun vardı. Seyircimiz haklı olarak hakem Mete Kalkavan'a karşı ön yargılı. Sabıkası çok beyefendinin. Maçta büyük bir hata yapmadı ama takdir hakları hep rakip lehine idi. Adil savunmada sırıtmadı. Yine ilk yarıda Michalak'ın kendi yarı sahasından aldığı topu attığı depar ile Rıdvan'ı yaya bırakarak oluşturduğu pozisyon dakikalarca alkışlandı.

Konyaspor gerçekten belirli bir kalitenin üstünde oynuyor. Sergen Yalçın dönemine göre sahada oynamak isteyen bir Beşiktaş vardı. Pozisyon zenginliği bakımından olmasa da tempolu ve seyir zevki yüksek bir mücadele oldu. M'Poku ve Rahmanovic değişikliği oyunu hareketlendirdi. Ofansif olarak daha iyi oynamaya başladık. Özellikle geçişlerde bariz üstünlük kurduk. Beşiktaş'ın hocası oyuncu değişiklikleri ile hemen bu duruma önlem aldı. Belirtmeden geçemem Abdülkerim her zamanki gibi çok hırslı ve mücadeleci idi.

Maç berabere mi bitecek derken Konyaspor son kozlarını Ahmed Hassan ve Çekici'yi oyuna alarak oynadı.

İlk yarıdaki müthiş deparına nazire yaparcasına 90. dakikada sol kanattan topu müthiş taşıyan Michalak'ın golü hazırlaması Skubic’in asisti Ahmed Hassan'ın bitirici vuruşu Konya statını resmen bayram yerine çevirdi. Konyaspor son dakikalarda kazanmaya alıştı. Taraftar dakikalarca ayrılmadı. Futbolcular teknik heyet bütün tribünlere üçlü çektirdi.

'Konyalım yürü' ile inledi Konya stadyumu...

İlk yarıyı lig tarihimizdeki en yüksek puan ile tamamladık. Bu bir rekor. Tebrikler İlhan Hoca. Tebrikler Konyaspor'u candan sahiplenen futbolcularımız... Bu vefakâr taraftar bunu çoktan hak etti...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR