Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’nın Bakanı Olduğunu Hissetmek

Konya’nın Bakanı Olduğunu Hissetmek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum cuma ve cumartesi günleri Konya'nın dört bir yanını dolaşmaya devam etti.

Kulu'dan başlayan program Cihanbeyli'de prestij cadde açılımı ve tapu dağıtımı ile devam etti. Ardından Altınekinli vatandaşlarımızla buluşuldu.

Seydişehir, Beyşehir ve Derebucak da halkla kucaklaştı Sayın Kurum. Özellikle Seydişehir'de Seydi-Şifa Tesisleri’nin açılışını yaptı. Bu ilçemize yapılan birçok yatırımın resmi açılışı yapıldı.

Konyaspor için altyapı çalışmaları kapsamında gelecek projeksiyonu bakımından önem arz eden Kayacık Spor Tesisleri’nin temeli atıldı.

Takip eden okurlarımız vardır. Cuma akşamları zaman zaman Kontv ekranlarında yayınlanan Basın Ekranı programına konuk oluyoruz. Gazeteci dostlarla gündeme dair değerlendirmeler yapıyoruz.

Bu hafta Bakan Kurum'un ziyaretini konuşurken şehrin her köşesine yapılan yatırımları konuştuk:

Selatin Cami, Millet Bahçesi, Alâaddin çevresinin baştan sona yenilenmesi, Mevlana Çarşısı'nın bir çırpıda yıkılıp, adeta göz açıp kapanıncaya kadar harika bir proje ile canlanması, Ardıçlı'ya yeni bir şehir inşa edilmesi...

Yıllardır Konya'nın merkezine bu denli bir dokunuş gördük mü?

Hep söylüyorum söylemeye de devam edeceğim, Bakan Murat Kurum özellikle bu şehir için partiler üstü bir değerdir.

İktidarıyla muhalefeti ile Konyalı bu has evladının sonuna kadar ardındadır. Çünkü o her fırsatta bu şehrin bir bakanı olduğunu hissettiriyor Konyalılara… Ve şehir siyasetini son 20 yıldır yakından takip eden bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Harika bir his bu… Haz duyulacak hizmetleri görmek gurur verici.

Kendisinin samimi ve mütevazı yapısı sürekli olarak şehir birlikteliğine işaret etmekte... Ve onun çizdiği yolda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere ilçe ve taşra belediye başkanları Bakan Bey ile son derece uyumlu bir çizgide ilerliyor.

Allah nazarlardan saklasın.

Hani pamuklara sarıp saklamak lazım dedikleri şey var ya… Bu birlikteliği böyle el üstünde tutmalı…

EVVELA KENDİNİ BİLMELİ İNSAN

Geçen hafta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar riyasetinde 748. Şeb-i Arus törenleri ile ilgili basın toplantısına katıldık. Çeşitli tanıtım organlarından da göreceğiniz üzere bu seneki motto ‘İrfan Vakti’ olarak belirlenmiş.

‘Bütün ilimlerin aslı insanın kendisini bilmesidir’ diyor ya Hazreti Mevlana… Programın bu yılki temelleri de bunun üzerine inşa edilmiş. Tıpkı çağdaşı Âşık Yunus’un zikrettiği gibi:

İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendin bilmezsin

Ya nice okumaktır

Kendini bilmeyen insan istediği makama gelsin, istediği zenginliğe ulaşsın… Ne fayda!

Neyse biraz programdan konuşalım. Sayın Yarar soru üzerine Cumhurbaşkanımıza önümüzdeki günlerde davetiye iletileceğini belirtti. Bu zamana kadar kalması ilginç inşallah gelir ama bize katılamayacak gibi geldi.

‘Kültür ve Turizm Bakanı gelecek’ dedi.

Yapımı günler önce tamamlanan müzedeki Kubbe-i Hadra ile ilgili ise 7 Aralık’ta (yarın) açılacağından bahsetti.

Ahmet Özhan Bey misafir sanatçı olarak program icra edecek. Ömer Tuğrul İnançer Hoca da törenlere katkı sağlamaya devam edecek.

Her yıl söylersem gerçek olur mu bilmem ama…

Ben hala aynı fikirdeyim. Şeb-i Arus törenlerine yeni bir heyecan getirme adına bu iş Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yapılmalı. Çok daha farklı şeyler göreceğimizden emin olabilirsiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR