Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Liyakat

Liyakat

       Ülkemde liyakat sorunu yıllardır konuşulur, tartışılır. Aslında yıllardır çözülemeyen sorunlarımızın ardında da liyakata uygun olmayan atamalar yatıyor olabilir. Rahmetli Vehbi Koç evlatlarına “eşit iki aday arasından işe alım yapılacaksa o zaman referans mektubu önemlidir” tavsiyesinde bulunurmuş. Tam anlamıyla liyakat dikkate alınsa bir çok pişmanlık yaşanır mıydı? Ben atayanların atadıklarının vebalini taşıdığını; atananların da atayanların yüzünü kara çıkarmama zorunlulukları olduğunu düşünürüm.

       Mahalli idarelerde daha yaygın olarak “bu benim dönemim” mantığı hakim olmakta. “Bu benim dönemim” ben istediğim gibi çalışırım, canım istemezse çalışmam” mantığıdır. İdarecilik yıllarımda benim şansım Başkan Yardımcılığımı yapan Sn. Said Vargün idi. Kendisinden çok şey öğrendiğim Said Hocam, “senin döneminse herkes bir çalışırken sen iki çalışacaksın, herkes bir izin yaparken sen yarım izin yapacaksın” felsefesiyle yaklaşırdı mesai arkadaşlarına. Kendisi biraz farklı uygulardı bu felsefeyi. Herkes bir çalışırken o beş çalışır, herkes yarım izin yaparken asla izin yapmazdı. Aslında herkes “benim ülkem, benim işim” diyerek çalışsa her şey ne kadar farklı olabilir.

TURİZM DANIŞMA HATTI (2)

       Belediyemizin Turizm Şube Müdürlüğü’ne 24 Ağustos 2015 tarihinde “ 2 gece 3 gün veya 3 gece 4 gün şeklinde planlanan toplantı sosyal programı için Konya yakın çevre gezi önerilerinizi, akşam sosyal program önerilerinizi lütfetmenizi diliyorum. Saygıyla” mesajını atmıştım. 1 Eylül 2015 tarihinde “KONYA MERKEZDE ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ TARİHİ MEKANLAR; Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitliği, alışveriş, Şemsi Tebrizi Türbesi, Alaaddin Cami-2.Kılıçarslan Köşkü-Sultanlar Türbesi, İnce Minare Medresesi, Meram Bağları, Tavusbaba Türbesi, Tarihi Meram Köprüsü, Ateşbaz Veli Türbesi… KONYA ÇEVRESİNDEKİ ZİYARET YERLERİ; Sille, Kilistra, Çatalhöyük, Beyşehir, Seydişehir, Akşehir, Ereğli…” cevabı geldi. Ben Konya’yı bilmeyen kişilere tanıtım amaçlı yazılmış cevabı daha ayrıntılı beklerdim. Yerlerin kısa tanıtımı,  Bedesten, 80 Binde Devrialem Parkı, Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi, Yaşam Kültürü Müzesi, Torku Arena Stadı, en önemlisi Cumartesi Sema gösterileri bilgisi, yakın yerlerin uzaklık ve ulaşım süresi gibi ayrıntıların olmadığı açıklama konuk adayların da Konya’ya gelme arzusu yeterince oluşturur mu takdiri sizlere bırakıyorum. Belediyemizin keşke yakın çevre gezileri için de tahsis edilmiş gezi otobüsleri bulunsa. Otellerin de bilgilendirildiği böyle bir hizmet Konya’da konaklama süresini uzatır düşüncesindeyim.

DÜNYANIN EN PAHALI SİGARASI

      Hainlerle kuşatılmış, bin bir sorunla boğuşan ülkemde her gün sayısız kaçak sigara yakalanıyor, eminim kat kat fazlası piyasaya sürülüyor. Ankara’da da kafeler, valeler bu işe aracılık edenler arasında. Oysa daha ucuz düşüncesiyle kaçak sigara içenler dünyanın en pahalı sigarasını içiyorlar. Terör örgütüne yarayan ve hepimize kan, gözyaşı olarak dönen bu lanetten uzak durun lütfen. Hain olmadığınıza göre eşkıyaya, bölücülüğe destek vermeyin.

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR