İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Liyakati boşver, sadık ol yeter!

Liyakati boşver, sadık ol yeter!

Siyasi makamdan elde edilen güç, insanlara nefsi olarak yüklenen çok ağır bir sorumluluktur. Bu güç belirli bir süre sonra kişiyi idareci olmaktan çıkartır, dizayn edici rolüne getirir.

Dizayn edicilikte ileri gitmek istişare mekanizmasını ortadan kaldırır. Bir nevi kişilerde liyakat aranmaz hale gelir.

***         ***         ***

Bu güzel şehir de bahsettiğim konuda yaralı bir il…

***         ***         ***

Konya aslına bakarsak siyasi kadro olarak en şanslı dönemini yaşıyor. Şehri tanıyan, tecrübeli isimler il başkanlığı, belediye başkanlığı, vekillik gibi görevlerde.

***         ***         ***

Lakin iş BÜROKRASİYE gelince aynı durum söz konusu değil. Siyasi kadrolara da müdahale eden dizayn edici güç (Konya’nın köşe taşlarını belirleyenler) tüm insiyatifi kendinde görüp şehre farkında olmadan zarar verebiliyor.

***         ***         ***

Aday gösterilecek isimler, atanacaklar 3-5 kişiyle belirleniyor. Liyakat mi… Aranan kriterler arasında yok. Sadakat ise baş kriter…

***         ***         ***

Kurumlara getirilmeyi düşünülen isimlerden bazılarını görüp-duyunca vay Konyamızın haline dememek elde değil…

***         ***         ***

Tüm bunları görüp de tecrübenize, deneyiminize, diplomanıza güvenmek ideallerinizden geri bırakabilir.

Birilerine sadık kalmak, birilerinin adamı olmak ise sizi hayal bile edemeyeceğiniz yerlere getirir…

***        ***        ***

Burada birileri Cumhurbaşkanına kızmasın. Koskoca devlet başkanının şehirlerdeki en küçük atamalara bile müdahale edecek hali yok. Adamın güvenip, sözüne itimat ettiği kişiler, güveni boşa çıkarmasın yeter… Biz bunu istiyoruz.

***         ***         ***

Bir gazeteci olarak hiçbir bürokratla şahsi olarak işimiz yok olamaz. Resmi bir iletişim modeliyle hepsiyle geçinir gideriz istesek.  Ama mesele Konya olduğu için bazı şeyleri dile getirmemeye de vicdanımız el vermiyor.

Büyükşehir’in trafiğe vurduğu neşter

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, göreve geldiğinden bu yana şehir trafiğinin rahatlaması adına önemli kararlar aldı.

Yine güzel bir düşünce ile Zafer Sanayi’ndeki ışıklar da kaldırılıyor. Burada da ciddi bir yoğunluk oluşuyordu. Uğur İbrahim Altay geldiğinde alınan kararla sola dönüşler kapatılmıştı.

 Lakin yayalar için trafik lambaları kalmıştı. Şimdi yapılan yaya üst geçidi ile ışıklar kaldırılmış olacak. İstanbul yolunda bir kuyruktan daha kurtulacağız inşallah.

Memiş Kütükçü’nün virüsle mücadelesi

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, pandemi sürecinde sanayiciye verdiği moral ve destek ile alkışları hak eden bir oda başkanımız oldu. Virüse karşı sanayicilerin hem fiziki hem ekonomik tedbirleri alması noktasında öncülük etti. Sanayide pozitif vakaların duyulması ile yine refleks gösterip test atılımı başlattı. Eğer teşekkür ve takdir etmezsek haksızlık etmiş oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR