Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

MAHALLENİN ÇAKALLARI

MAHALLENİN ÇAKALLARI

5-6 çakal, mahalleyi haraca bağlamış.

Manavdan, fırından, bakkaldan, kahvehaneden “Sizi kötü adamlardan koruyacağız” diyerek haraç almaya başlamışlar. Garipler ne yapsın çirkefe bulaşmamak için seslerini çıkarmıyorlar. Aslında kimse halinden memnun değil ama yapacak bir şey de yok.

Mahallenin muhtarı, ihtiyar heyeti olayın farkında ama arının deliğine çöp dürtmenin de zamanı değil. Ya kendilerine de bulaşırlarsa. En iyisi görmezden gelmek, sessiz kalmak. Öyle de yapmışlar kulaklarının üstüne yatmışlar.

Mahallenin bıçkın delikanlısı, olayların farkında. Çakalların yaptığı eziyete  “Dur” demek için fırsat kollamaktadır. Bu mahalleyi, bu çakallardan temizlemeye karar vermiştir.

Delikanlı bir gün çıkar çakalların karşısına “Yeter ulan. Çekin pis ellerinizi mahallenin yakasından” der. Bir de ne görsün, mahallede çakalların “İşbirlikçileri” de varmış meğerse. Çakallar biraz da onlardan alırmış gücünü. Hemen delikanlının etrafını sarmışlar “Niye dikleniyorsun. Başımızı belaya mı sokacaksın?” demişler.

Delikanlı Allah’tan başka kimseden korkmadığı için ne pahasına olursa olsun çakallarla mücadele etmekte kararlıymış.

Düşünün ki, ülkem bu mahallelerden birisi. Zaten çakalları da tanıyorsunuz. Yerli işbirlikçilerinin de kimler olduğu belli. Kudurmuş köpek gibi salyalarını akıtarak bizden yana havlayanların niyetlerini biliyoruz artık. Kimsenin kulağının üstüne yatmaya niyeti de yok, hakkı da yok. Ha herro, ya merro dedik bir kere. Pilavdan dönenin kaşığına tüküreyim.

“Kırk gün tavuk olarak yaşamaktansa, bir gün horoz olarak ölmek yeğdir” der bir atasözü. Atalar öyle dediyse bir bildikleri vardır zahir.

Bütün bunları şunun için yazdım. Ne kadar doğru bilmem amma, AKP’li bazı eski siyasilerin de başı çektiği ve AKP’ye paralel bir parti kurulacağı dedikoduları sosyal medyada dolaşmaktadır.

Akıllarından bile geçirmesinler. Bunca çakalın ettikleri yetmezmiş gibi ülkem bir de bu türedi çakallarla uğraşmamalı. Şimdi ne yeri, ne de zamanı. Yürüyen atın başına vurursanız tekmesini de bekliyorsunuz demektir.

Hoş. Delikanlı o kadar da yalnız değil. Koskocaman mahalle arkasında. Çakalların kötü niyetini anlayan başka delikanlılar da “Yanındayız kardeş” diyorlar. Elbirliği ile çakalların dersi verilecektir.

Dedik ya “Ok yaydan çıktı” bir kere.

Ya herro, ya merro…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR