Ayşe Özel

Ayşe Özel

Merhaba

Merhaba

Yeni başlangıçlara hep hayrandır yüreğim. Kazandıracaklarına olan merakım ilk anki kadar tazedir. Bahar bahar, umut umut koşarak ilerlerim. Yolda karşıma çıkacak zorluğu da kolaylığı da başıma taç ederim.

Verilen her hatırayı en değerli emanet gibi saklarım. Olandaki hayrın olmayandaki şerrin sahibi aynıdır bilirim. Zahmetin rahmete dönüşmesi tek bir andır ve o an için bir ömür harcar insan buna da eminim.

O ömür ki gerçekten aydınlıksa değerlidir çünkü. Bir karanlığı aydınlatmayı kendine dert saydığı sürece gerçektir. En yakınlarını aydınlatmak için bir ateş böceği, bir sokağı aydınlatmak için köşede bekleyen bir sokak lambası ya da tüm insanlığa yetecek bir ay olabilmek. Bunların tamamı kişinin arzusuna, emeğine ve inancına bağlı değil de nedir?

Doğrularıyla tutunduğu hayata doğru olarak devam edebilmektir esas mesele. Yılmadan, usanmadan yürümektir. Yokuştaki tere, atladığı engele şükredebilmektir. Emeğin zayi edilmeyeceğini zihninle beraber ruhuna ilmek ilmek işlemektir. “Olmaz” diyenlere kulak tıkayıp sadece özüne kulak kesilmektir.

Şimdi yepyeni bir başlangıca “Merhaba” diyorum. Yeniden buluşmanın heyecanı, kalplere dokunabilmek arzusuna yine arkadaş oldu. Kalemim yettiği, sözcükler birer birer dizilmeye devam ettiği sürece de bu istek hiç sönmeyecek bir ateş içimde biliyorum. Kendimi en özgür hissettiğim. Sol yanımın neşesine de hüznüne de dost çünkü.

Umudum o ki kalemimden dökülen her kelam kalplerinizde yer bulsun. Görmeden aramızda satırlarla kurulan bu köprü daim olsun. Güzelliğe aralanan kapılara vesile olsun. O halde yeni bir “Merhaba”...

Gazetelerinde bana da yer açan Pusula Haber ailesine teşekkürlerimle...

Sevgi ve saygı ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Ayşe Özel Arşivi

Dur

10 Şubat 2022 Perşembe 00:02

Beyaz

03 Şubat 2022 Perşembe 00:02
SON YAZILAR