İsmet Karababa

İsmet Karababa

Merhaba Ailem

Merhaba Ailem

Futbol organizasyonu içinde yer alan her kesimi futbol ailesinin önemli bir parçası olarak gördüm, görmeye de devam edeceğim ömrüm yettiğince. Bu nedenle ilkyazımın başlığını böyle atmak geldi içimden.

Futbol ailesiyle 1974 yılında tanıştım. O gün bu gündür içindeyim. Sporculuk, hakemlik, yöneticiliğini bizzat yaparak yaşadım ama benim esas aşkım, işim teknik adamlık.

Beni ben yapan, bendekileri bana kazandıran bu ailem oldu. Bu nedenle bana kazandırdığı değerlere hep bağlı kalarak çalışan, üreten oldum: Sonuçları mı? Bunun kararını da ailem hep verdi, veriyor, vermeye de devam edecek; çünkü ben futbol ailesinin bir parçasıyım.

Bu kez “PUSULA” gazetesi ile ailemin içinde olacağım, bilgi ve birikimlerim ile futbol ailesi içinde yaşananları, futbolun dününü, bugününü, gelecek adına öngörülerimi, profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında gördüklerimin analizini yaparak bilgilendirme görevimi yapmaya çalışırken gelecek adına da ışık tutmuş olacağım.

Neden “PUSULA”  sorusuna ilk cevabım “Ahde vefa” olur nasıl yani derseniz cevabı çok net aslında..! Dostluklar zor kazanılır, kolay kaybedilmemelidir diye düşünenlerdenim. Dostlarıma, inandığım değerlere karşı yapılması gereken ne varsa istenmeden gereğini düşünen hayata geçirmeye çalışan anlayışın doğruluğuna hep inanarak yaşadığımdır.

Antrenörlük yaşamımda koskoca 29 yılı hep çalışarak, üreterek geçirdim. Emeklediğim, yürüdüğüm, koştuğum, tökezlediğim dönemler oldu, her yaşanmışlıklarımızda gazeteci arkadaşlarımız biz antrenörlerle camiamız arasındaki önemli bağlarımızdı. Gazeteci ağabeylerim, arkadaşlarım, kardeşlerim bana her dönemde önemli katkılar sundular, bunların içinde Uğur Özteke kardeşim önemli bir yer tutmaktadır.

Önemli bir çalışmanın sonucunda böyle bir gazeteyi hayata geçirme kararı verdiğini burada benimde yer almamı arzuladığını belirtmesi üzerine emrin olur demekti,  işin önüne, arkasına, sonucuna bakmadan, düşünmeden dostun benden istediği göreve sarılmaktı bana düşen.

Her yeni bir başlangıç heyecan demekse; bunun yansıması yenilenme, gelişme, etkileşme, var olma ile hayat bulacaktır elbet, hele burada birde mesleğinin duayen ismi Uğur Özteke varsa iş daha da farklılaşacak demektir.

Uğur Özteke; Ankara ve İstanbul’da uzun yıllar ulusal basındaki deneyimi, bilgi, birikimi ve Konya’daki çalışmalarındaki kazanımları ile büyük bir vizyona sahiptir. Bugüne kadar girdiği her işte çok önemli hamleler yapmış, başarılı çalışmalara imza atmış, basın camiası içinde önemli bir değerdir. Bu nedenle “PUSULA” her anlamda Konya’da önemli bir eksikliği giderecek, etkisini hissettirecek kısa zamanda arzulanan güce ulaşacaktır.

Sonuç olarak “PUSULA” tüm spor branşlarının her anlamda yanında olacak,  her kesimin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olma özelliği içinde haklıya destek veren, haksızlığa dur diyen anlayışı ile farklılığını yansıtırken; çalışan ve başaranın hep yanında olma özelliği ile sporumuzun gelişmesine de önemli katkılar vereceği inancındayım.

Tüm dostların, spor ailesinin yeni hayata geçen bu gazeteye sahip çıkacağına, destek vereceğine, büyütüp geliştireceğine olan inancımla her şeyin gönlünüzdeki güzellikler içinde hayat bulması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR