Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP İKTİDARDA OLSA NE YAPACAKTI?

MHP İKTİDARDA OLSA NE YAPACAKTI?

Çoktandır siyaset yorumu yapmıyoruz değil mi?

Aslında siyasetçilere kızıyoruz ama bizim de elimiz, dilimiz kaşınıyor anlaşılan.

Gerçi biz yazmasak da, konuşmasak da gün içerisinde yaptığımız sohbetlerin ana çatısını siyaset ve spor oluşturuyor. Nasıl olsa artık attığımız adımı siyasete bağlıyoruz, hiç kendimize ve çevremize bakmıyoruz.

Bu aslında kolaycılıktır. Bu sorumluluktan kaçmanın ta kendisidir.

Neyse dallanıp budaklanmadan konumuza girelim.

…………..

Geçtiğimiz gün bir abimizi ofisinde ziyarete gittik. Uzun bir süredir görüşmüyorduk. Demek ki o da bizi özlemiş ki sade kahve içmeye davet etti biz de gittik. Oradan buradan derken laf yine siyasete geldi. Çünkü abimiz rahmetli Türkeş’ten buyana MHP’nin içindedir. Epey bir zaman önce milletvekili adayı da olmuştu. Seçilemedi. Nasip değilmiş. Aslında MHP’den böyle isimlerin seçilmesi şehre çok şeyler kazandırırdı ama o da MHP Genel Merkezinin bileceği işti.

Abimiz Türkeş’ten sonra da Devlet Bahçeli’nin has adamıydı. İlk zamanlarda sık sık Bahçeli ile görüştüğünü de biliyorduk. Ama dedik ya MHP’nin eski havası kalmayınca, böylesine dostlar da bizi eskisi gibi çaya çorbaya çağırmayınca mesafeyi bayağı açmıştık.

Abimiz bir ara “Bahçeli gerçekten büyük devlet adamı. Değeri zamanla ve ne acıdır ki çok sonradan anlaşılacak” deyince biz mesleğin bize verdiği gıcıkla atladık, “Abi vallahi sana da helal olsun. Hâlâ Bahçeli’ye toz kondurmuyorsun yaa. Senin gibi kaç kişi kaldı?” deyince abimiz sigarasından derin bir nefes çektikten sonra masaya biraz daha eğildi ve;

“Bak Uğur’cum MHP iktidarda olsa bugün AK Partinin yaptıklarını yapabilir miydi?

Sadece yakın zamana bak. Devlet Bey ve biz çözüm süreci diye bir şey olmaz dedik. Sonuna kadar direndik. Bak bugün AK Parti süreci sildi attı ve yanlışı gördü. MHP iktidarda olsa ne olacaktı? Bize bu kadar şansı tanıyacaklar mıydı?

Biz HDP’li belediyelere devlet el koysun. Bunların tek işi örgüte çalışmak dedik. Kimse bize inanmadı. Şimdi ne oldu? İşte AK Parti bu belediyelere el koydu.

Biz mecliste bunlara vekil değil terörist dedik. Bize faşist dediler. Şimdi ne oldu? Devlet hepsini hapse tıktı.

Ya biz iktidar olsak bunları yapamazdık.

Dahası MHP’ye bunu yaptırmazlardı.

Ama bak şimdi AK Parti hepsini tek tek yapıyor. Ve iyi de yapıyor.

Vallahi de billahi de bunu MHP’ye yaptırmazlardı.

Bak Uğur bana inanman için ilk kez sana bir şey anlatacağım. Hükümet ortağı idi. Devlet Bey ortaklığı bozdu. Aradan üç ay filan geçmişti. Devlet Bey çağırdı gittik. Ankara’dan bir abimiz daha vardı. Bir ara Devlet Bey dedi ki “Çocuklar biz iyi ki tek başımıza iktidar olmamışız. Bunlar Türkiye ile oynuyorlar. Bizi ne yaparlardı ki? …. dedi

…………….

Vallahide billahide abimize zarar vermemek adına özelikle de MHP’yi sıkıntıya sokmama adına asla yazamayacağımız hatta anlatamayacağımız sır niteliğindeki hatıraları kafamızın bir kenarına yazdık.

Ama bütün bu dinlediklerimizin açısından pencereye baktığımız zaman AK Parti ile MHP’nin bugün bazı konularda nasıl bir ortak paydada bir araya geldiklerini daha iyi anlayabiliyorduk.    

BELEDİLYECİLERİN DE İŞİ ÇOK ZOR VALLAHİ

Geçenlerde Selçuklu Belediyesi’nin canavar müdürlerinden Başkan Uğur İbrahim Altay’ın A takımından sevgili Ahmet Bilgiç şu aşağıdaki yazıyı sosyal medyada paylaşıyordu;

“Sabah başıboş köpek şikayeti yapıldı. Ekip gitti köpeği aldı. Öğlen şikayet sahibinin yan komşusu arayıp geldi ve kanunen bu köpeği sizin alma yetkiniz yok, köpeği geri getirin, dedi. Başka köpeği de kabul etmiyor. Akşamdan beri köpeği arıyoruz. Şimdi biz ne yapalım müdürüm?”…

……………

Evet ekip Ahmet Müdüründen yardım istiyordu.

Güler misiniz ağlar mısınız?

Ama biz buyuz işte

YEDİĞİMİZİ OLDUĞU YERE ATAN MİLLETİZ

 

foto-1-235.jpg

İşte bu yukarıdaki fotoğrafı siz okurlarımızdan birisi çekip göndermiş.

Durumun ne olduğunu kısaca özetleyelim.

Hava soğuk ya vatandaş otomobilinin içinde yiyip içip karnını doyuruyor ve yediklerini kapıyı açıp poşeti ile yere atıveriyor.

Sonra kapıyı kapatıp işine devam ediyor.

Allah’ım bizi ıslah et. İlk önce de beni.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Dönel kavşaklara en dış şeritten girip en iç şeride direkt dalmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR