Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mustafa Ak’ın “adamlığı”, Hakan Özer’in “güzelliği”

Mustafa Ak’ın “adamlığı”, Hakan Özer’in “güzelliği”

Dün sabahki konuklarımız arasında siyasetçi iki genç ve güzel insan vardı. AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini yarın bırakacak olan diş hekimi Mustafa Ak ile bu görevi devralacak olan iş adamı Hakan Özer idi. Bu ikilinin ziyaretleri ve sohbetimiz biz gazetecilerin pek alışık olmadığı görüntü idi. Böyle bir güzelliğe AK Parti içinde de olsa alışık değildik.
Her şeyden önce Konya siyasetine böyle bir görüntü veren her iki isme de şehir adına teşekkür ederim. 
Mustafa Ak’ı Selçuklu başkanı olduğu zaman tanımıştım. Dünkü hali ile aynı o ilk günkü gibi idi. Bu siyaset çamuruna girmek ve aradan geçen bunca yılın ardından “Şimdilik ben yokum” diyerek çekilirken aynı görüntüyü verebilmek bence bir insan için en büyük onurdur.
Selçuklu için, AK Parti için yaptığı tüm iyi niyetli güzel işler için tamam ama “Adamlığı” için de huzurlarınızda Sayın Mustafa Ak’a teşekkür ederim. 
Yarından itibaren bu zorlu görevi devralacak olan genç güler yüzlü yakışıklı yeni başkan Hakan Bey’in ismi yaklaşık bir hafta önce netleşti. “Bu siyaset son dakikada ne olacağı belli olmaz. Adamın ismi yazıp da olmaz ise refüze etmeyelim” diyerek kağıda yazmıştık.
Bu arada da Hakan Bey’in kendisinden geçtik ailesine kadar lüzumlu lüzumsuz ne kadar bilgi varsa bize ulaşmıştı.
Hakan Bey’in işi zor. Çünkü Sayın Ak’ın yakalamış olduğu çizgiyi bir adım öteye götürmek zorunda. Ancak sade kahve eşliğindeki samimi sohbetimizde bu ışığı aldık. İnşallah yanılmayız. Çünkü Selçuklu şimdilik bir bütün olarak yoluna devam ediyor. Arada bir dişlilerden yıpranıp ayrılanlar olsa da yolun başında ışığı gördüğümüze inanıyoruz ve Hakan Bey ile oluşturulmaya çalışılan ekibine başarılar diliyoruz.       

MEVLANA HAFTASI İÇİN
BUYURUN PENDİK’E

Bir türkü vardı “Oy, oy Eminim” diye… Konya’nın uluslararası arenadaki belki tek etkinliği Hz. Mevlana’yı Anma törenleri için Konya olarak biz hâlâ “şu mu, bu mu?” derken elin oğlu almış malı götürüyor. Biz İstanbul’daki büyük Şeb-i Arus töreninden söz ederken hiçbir şeyin farkında değilmişiz ki.
Dostlarımızın bir gün önceden gece yaptıkları uyarı ile dün sabah Pendik Belediyesi’nin internet sitesine girdik.
İşte sitede Hz. Mevlana’nın figürü ile ilk karşımıza çıkan metin;
“Mevlana ile gönüllere yolculuk
Mevlana Haftası, Aralık ayında Pendik Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli kültür etkinlikleriyle gönüllere ulaşacak. Mevlana’yı Anma ve Şeb-i Arus etkinlikleri de 13 Aralık Cumartesi günü Kurtköy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek…
……
Oy, oy Eminem…
………….
Hadi bakalım bugün ve yarın Konya olarak siyasetten spora çok zorlu bir haber trafiği bizi bekliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Başkalarını bilen kimse bilgili, kendini bilen kimse ise akıllı imiş. 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Elma ile armudu birbirine karıştırmadığımız zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR