Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ne Olur Şu Üç Yeri Unutmayın…

Ne Olur Şu Üç Yeri Unutmayın…

11 Ayın sultanı Ramazan ayını uğurlarken, mübarek 11 aylara girmenin hazırlığındayız. Başta Filistin olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaşanan insanlık dışı zulme rağmen insanın doğasındaki rahatlık ile yeni bir bayrama hazırlanıyoruz.

Oysa şöyle bir kafamızı kaldırıp çevremize bakabilsek, bakabilmenin ötesinde çevremizde neler olduğunu görebilsek ve bu gördüklerimizden kendimize ders çıkartabilsek. Bakın işte bakın o zaman nasıl farklı ve arzulanan o toplum oluveririz.

Bayram arifesi yazımızı izninizle biraz açalım.

Mezarlıklar bugünlerde bayram yapıyor. Nasıl da güzel dolup dolup boşalıyor. Kabir taşlarının başlarındaki hareketlilik okunan dualar ah bize bu dört günlük yalan dünyanın tüm çirkinliklerin boş olduğunu gösterebilse. Bu kaçınılmaz son bizleri dünya hırsından, yalandan, sahtelikten, samimiyetsizlikten, haksızlık ve hukuksuzluktan hele hele kul hakkından koruyabilse.

Ne güzel olur değil mi?

Peki ya hastanelerimiz.

Cuma akşamı bir yakınımızın rahatlanması nedeni ile Meram Tıp Fakültesinde girdik ve dün sabah sularında acilden çıktık. Nerede ise 8 saat Meram Tıp’ın acilini bire bir gözlemlemeye çalıştım. Allah sizi inandırsın Acil servisin hiçbir yatağı bir an için bile boş kalmıyordu. Ambulansın biri geliyor diğeri gidiyordu. İlk müdahalelerinin yapıldığı hastalar, yakınları, acil servis çalışanları ve hastane görevlileri. Aman Allah’ın her şey bir yana. Şöyle ağzımızı açıp sağlıklı nefes alıp verebilmek nasıl büyük bir nimet?. Hiç bunu düşünüyor muyuz?

Yeni ev otomobil, giyim kuşam, en güzel yemekler, para pul makam. Tamam. Ya nefes almakta zorlanıyorsak? Neye yarar tüm bunlar?

Ve bugün cezaevlerinde bulunan kader mahkumları ve aileleri. Eşleri, çocukları, anaları babaları birbirinden ayıran o soğuk parmaklıkların arkası ile hiç empati yaptınız mı?

Ya da bunu yapmaya cesaretiniz var mı?

Allah dostumuzu düşmanımızı buralara düşürmesin. Düşenleri de kurtarsın.

Şu kısacık ömrümüzde bu kadar büyük nimetlerin ve zenginliklerin içinde iken gelin şu güzel günde yürekten inanarak adam gibi şükretmeyi becerebilelim. 

***

ŞU İĞRENÇ ÇÖPLER

BİZE HİÇ YAKIŞMIYOR !!!

Tamam bugün arife yarın da bayram. Biliyorum birileri bizim ARTIK “ bayramlık” ağzımızı açmamızı istemiyorlar. Dahası tahammül bile edemiyorlar.

img-20140726-wa0001.jpg

Ama kulenin arka kısmında dahası dibinde kalan ve şehrin en hareketli cazibe merkezlerinden birisi haline gelen Adnan Menderes Toptancı Sebze Hali çıkışındaki şu iğrenç görüntü bize yakışıyor mu? Orada sorduk. Esnaf çöp işinin mübarek 30 günde sürmesinden çok rahatsız. O ağır kokudan insanlar perişan. Belediyeden, Başkandan ricaları ise Bayramda ve bayram sonrası bu çirkinliğin giderilmesi.

***

Tamam tamam hadi bizi yöneten büyüklerimizi ve bazı okurlarımızı kızdırıp üzmeyelim. Bayramımınız mübarek olsun. Ama bayramı gelin ne olur bayram gibi yaşamaya çalışayım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güneşin güzel yüzü yüreğinize dokunsun, kabuslar sizden uzak melekler baş ucunuzda olsun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayram günlerini anlam ve önemine göre yaşayabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR