Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Nerede Kalmıştık

Nerede Kalmıştık

2020- 2021 sezonu önce Konyaspor`a sonrada ülke futboluna hayırlı olsun.

Geçtiğimiz haftayı bay geçerek yeni sezona başlayan takımımız, bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile berabere kalarak sezona bir puanla başladı.

Maç öncesi her sezon olduğu gibi transfer gündemiyle meşgul olan camiamız yine aynı senaryoyu izledi. Yetişmeyen transferler, alınan oyuncuların kalite eksikliği, göndermeyi düşündüğümüz oyuncuların yine takımda kalması, kulüp içinde müdür değişikliği, düzelmeyen ya da düzeltilmek istenmeyen iletişim problemi gibi kısır tartışmalar ile günler geçti.

Bu tartışmaların üzerine bir de teknik direktör değişikliği tuz biber ekti.  Bülent Hoca istemediği forvet transferine kızarak görevini bıraktı. Tabi gerçek sebep bu mu onu da tam olarak bilmiyoruz. Bana göre hoca, mevcut kadro ile başarılı olamayacağını düşündüğü için yol yakınken kaçtı gitti.

Bu gelişme üzerine İsmail Kartal Hoca ile anlaşılarak teknik direktörümüz göreve başladı. Göreve geleli daha bir hafta olan hoca için olumlu ya da olumsuz görüş belirtmek doğru olmaz.  Zaman içinde hoca ile ilgili görüşlerimiz oluşacaktır. İnşallah İsmail Hoca ile büyük başarılara imza atarız.

Maça gelecek olursak...

Takımımız ilk yarı oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Rakip takım ataklarını oldukça iyi keserken gol yollarında da etkili bir performans sergiledi diyebiliriz. İki takımda ilk yarı dengeli oynadılar. İlk yarı Anicic`in duran topta vurduğu kafa gol olsa sahadan galibiyetle ayrılmamız sürpriz olmazdı.

İkinci yarının 60. dakikasına kadar bu oyun devam etti. Ancak bu dakikadan sonra oyuncularımızın neredeyse tamamı ve sonradan giren tüm oyuncularımız tel tel döküldüler. Bülent hoca takıma kondisyon yüklememiş. Bunu net olarak gördük.  Takımımız gol yememeyi düşünerek maça devam etti ve sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Takımımızı iskeleti değişmediğinden ilk 11`de sadece kaleci ve forvet haricinde tüm oyuncular geçtiğimiz senenin 11 ile aynı gibiydi. Forvetimizin şu an ki halinin yetersiz olduğu aşikar. Kalecimiz güven veriyor. Oyuna sonradan giren Eduok ve Musa Çağıran da hazır değiller. Bunun en büyük sebebi takıma geç katılmaları olabilir. Adil Demirbağ heyecanlı ama tam patlamaya hazır bomba gibi.  Ben Abdulkerim`in girmesini beklerdim. Hoca tercihi saygı duyuyoruz. Ancak bu hafta için saygı duyuyorum. Eğer Abdulkerim yerine Adil tercihi devam ederse soru işareti oluşacak.

Vel hasıl vel kelam takım bildiğiniz gibi. Ne heyecan verdi ne de umut. İnşallah ileriki haftalarda daha iyi bir Konyaspor görürüz. Transferlerle ilgili herkes bir şeyler söylüyor, yazıyor. Transfer şart bunu biliyoruz. Ama yönetim eksik yerlere transfer yapar mı? Bu işte büyük muamma... Bu nedenle bana göre transferden önce Konyaspor`a iyi bir yönetim şart.  Yani bizim yönetim transferi yapmamız lazım. Sonra oyuncu transferi zaten yapılır.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR