Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Güzel Başlangıç

Güzel Başlangıç

 

Uzun süredir köşemizde yazı yazmamanın verdiği heyecanla yazılarıma başlıyor ve bu heyecan ile sezonu tamamlamayı temenni ediyorum.

Sezonun ilk haftalarını değerlendirmeden önce Konyaspor`umuzun yeni yönetimi ve bayrağı teslim eden eski yönetimi ile ilgili bir kaç cümle yazmak istiyorum.

Bilindiği üzere son 3 yıldır bayrağı taşıyan eski yönetimin bizlere psikolojik olarak depresif günler yaşattığını dile getirsek hilaf olmaz diye düşünüyorum. Çünkü hem mali hem de sportif olarak çok başarılı bir dönem geçirmediler. Yine de kendilerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Konyaspor`umuzun mevcut yönetimi; birlik, beraberlik ve uyum içinde bir dönem geçireceklerini dile getirerek Haziran ayında göreve başladı. Söyledikleri sözlerin altının boş olmadığı ve gerçek olduğunu gösterir şekilde de gayet iyi bir yönetim sergiliyorlar. Şehrin tüm dinamikleri, taraftar ve bürokratları ile oldukça uyumlu ve iyi bir iletişime sahipler. Göreve geldikleri bir kaç ay içinde tüm şehri dinamize ettiler. Bununla beraber; taraftarların hem sosyal medyada hem de sohbetlerinde dile getirdikleri tüm sorunları çözme ve istekleri yerine getirme konusunda oldukça gayretliler. İnşallah bu şekilde devam ederler. Bizler bu düstur ve çabayı gördükçe her türlü desteğe hazırız ve vermeyi taahhüt ediyoruz. Ancak, yapılan yanlış ve eksiklileri de dile getirmekten beri durmayacağımızı bilmelerini istiyoruz. Tabi yapılacak eleştirileri de üslubumuzu bozmadan yapacağız.

Sezonun bitişi ile birlikte hem ayrılacak oyuncuların hem de eksik mevkilerin nereler olduğu hocamız tarafından dile getirilmişti. Bu bölgelerin hemen hemen tamamı yeni transferler ile doldurulurken bir kaç oyuncu ile de transferin bitirileceğini biliyoruz. Özellikle giden oyuncuların gönderilmesinde yerinde karar verildi. Ancak, takıma bu zamana kadar yeterli katkı veremeyen Musa Çağıran, Barış Yardımcı  ve Artem Kravets`in zarar görmeden gönderilmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi bir oyuncu bulamayacağımızı düşünerek; Kravets`in mental sıkıntıları giderilirse kalmasından yana olduğumu da ayrıca belirtmek isterim.

Konyaspor, 2021-2022 sezonunun ilk 3 haftasında topladığı 7 puan ile çok güzel bir başlangıç yaptı. Tarihimizde bu şekilde başladığımız sezonların çok olmadığını biliyoruz ve bu şeklide devam etmesini temenni ediyoruz. 3 maçın özelinde oyuncuları genel olarak değerlendirecek olursak; ligimizi tanımayan Mpoku haricindeki yeni gelen diğer oyuncuların takıma büyük oranda uyum sağladığını görüyoruz. Özellikle takımın iskeletinin bozulmamış olması ilk haftalardaki en büyük avantajımız oldu. Takviye edilen oyuncularımızın da takıma tam uyumuyla çok iyi maçlar izleyeceğimizi görmüş olduk.

Her hafta oynanan maçları kazanmak hem kulübün hem de taraftarın en büyük arzusudur. Ancak şunu da çok iyi bilmek gerekir ki;  sezon içinde iniş ve çıkışların olacağı, her hafta aynı performansların da sergilenemeyeceği aşikâr. Bu nedenle her maça kazanacağız gözüyle bakmamak, oyuncular üzerinde baskı unsuru oluşturmamak gerekir.

İnşallah önümüzdeki haftalarda da bu 3 haftalık performansı takımımız gösterir ve daha güzel günler görürüz.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR