Yusuf Koç

Yusuf Koç

ÖĞRETMENLERİMİZE -2

ÖĞRETMENLERİMİZE -2

Cehalet hiçbir zaman insanı ileriye götürmez. Hiç anlamadıkları bir anda tepetakla gitmeleri içten bile değildir. Okuyan insanlarla hiçbir konuda boy ölçüşülemez. Çünkü okuyan kişiler, yaptıkları işleri bilerek yaparlar.

 

Zenginlik Allah vergisidir. Hiç kimse zenginliği kendinin mahareti olarak bilemez, kendine yoramaz. Eğer öyle olursa gaflet içindedir. Hâsılı okumak, maddi zenginlikten daha önemlidir. Bazılarının “Okumuşlarda ne olmuşlar?” sözü ne kadar yanlışsa, okumamakta o kadar yanlıştır.

 

Seneler önce yazdığım “Öğretmenime Mektup” isimli çalışmamın özetiyle noktalayalım efendim.

 

Sevgili öğretmenim.

Aradan yıllar geçti. Şu anda nerelerdesin bilemiyorum, ama inanıyorum ki hala yakınımdasın. Öyle ya 205, belki bir yerlerde yaramazlık yaparken hayatın bilgisine, yurttaşlık ödevine çalışmıyor.    

 

Bağışlayın beni. Hayallerime meydan okurcasına bugün, yüreğim size bir mektup yazdı. Ama pulsuz, atacak postane bulamadım. Sonra yüreğimi posta kutusu yapıp, senin sevgi seline bırakacağım.

 

Gönül dünyamın ücra bir köşesinde son açık kalan penceremin ışığı altında herkesler gibi değil, şu geceye eşse gündüz, kâğıda dostsa kalem, bu meramımı anlatabilecek mürekkebin, en sade şekliyle, yıldızları sahife yapıp yazmak istiyorum...

 

Boşlukta atmosfer boşluğunda yüzüşen milyonlarca galaksiden birisi, berrak kâğıdımın yüzeyine inen daktilo tuşlarından herhangi bir harfi gibi iz bırakıyor, her şeyi formüle infaz ettiriyorum. Ama yine de gözyaşlarıma hâkim olamıyorum. İçim kanıyor, nedense kandamlası gözyaşı kadar acı vermiyor öğretmenim, vermiyor!

 

Bir esinti alıp götürse şöyle aheste aheste mutluluklar ülkesine istemiyorum vallahi. Dünyaları vadetseler tüm zenginlikleriyle istemiyorum. Ölümsüzlüğe kavuştursalar fani hayatımda istemiyorum. Bana mutluluk, zenginlik, ölümsüzlük değil efendim. Sevgi gerek, saygı gerek, aşk gerek. 

 

Sana sahifeler dolusu yazmak isterdim fakat bunu dünya saatleri ve kâğıtları yeterli olmuyor. Bizlere dua et öğretmenim. Senin öğrettiğin yolda, yolcu olabilmemiz için dua et öğretmenim..   Seni asla unutmayacak bir öğrenciniz.  Yusuf KOÇ (24 KASIM 1999)

 

Selam ve muhabbetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR