Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

OKURLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

OKURLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

Okuyucularımızın görüşleri bizim için tabi ki çok önemli.

Kendimiz çalıp, kendimiz oynayacaksak bunun bir anlamı olmaz.

Yazılarımızla ilgili olarak yapılan olumlu ya da olumsuz tüm yorumlar bizim için çok kıymetlidir. Yeter ki içinde aşağılama, küçük görme ve hakaret olmasın. Biz okuyucumuza gösterdiğimiz saygıyı görmek istiyoruz, hepsi bu.

Yorumlarıyla bizlere ilham veren sevgili okuyucularımıza da ayrıca teşekkür ederiz. Okuyucular bizlerin veli nimetidir. Her ne kadar zaman-zaman bazı okuyucularımızla ters düşsek de, et tırnaktan ayrılmaz.

Kimi okuyucularımız yorumlarıyla derin analizler yaparken, kimileri de işin mizahi kısmını tamamlıyor.

“Kılavuzu Karga Olanın” başlığı ile yazdığımız yazıya “Doğa” rumuzuyla katılan sevgili okuyucum “Kılavuzu karga olanın yanına martılar hiç uğramazmış” diyerek güzel bir espri yapmış. Sağ olsun.

Belli ki beni yakından tanıyan birisi nedense “H.t.” rumuzunun arkasına saklanmış Politika proje tashih etmeye pek benzemez arkadaş...” demiş. Oysa bunu demek için ismini saklamasına da hiç gerek yokmuş. Ayrıca bizim bu sütunlardan yazdıklarımız bir politika değil. Sadece düşündüklerimizi paylaşıyoruz, o kadar.

Bilmeyenler için şu açıklamayı da yapmam gerek. “Proje tashih etmeye pek benzemez” derken, Belediye’de Mimarlık yaptığım yıllara atıfta bulunmuş. Bizde bir özdeyiş vardır. “Bilen bilir, bilmeyen bir dal mercimek sanırmış” derler. Bir meslektaşım da çıksın desin ki; Muzaffer KIRMACI Belediyede çalışırken nabza göre şerbet verdi, enseye göre traş yaptı. Kişilere göre davrandı. Bunu diyebilecek bir kişinin dahi çıkacağını sanmıyorum Allah’ın izniyle. Bu sütunlarda yazdıklarımızda da aynı hassasiyeti gösterme gayreti içindeyim.

“CHP takıntısını atamayacaksın anlaşılan” diyen “MKK” rumuzlu arkadaşıma da şunu söylemek istiyorum.

Benim CHP ile kişisel olarak alıp veremediğim bir konu yoktur.

CHP’nin bu toplumun kutsallarına saygı göstermesini istiyorum. Enerjisini bu milletin mutluluğu, refahı ve huzuru için kullanmasını bekliyorum.

Teröristlere gösterdiği saygıyı, şehitlerimiz için de göstersin istiyorum. PKK cenazelerinde CHP’li vekillerin karanfil dağıtmasını doğru bulmuyorum.

Hiç kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. CHP’nin de benim özel hayatıma müdahale etmesini istemiyorum.

Bir ülkedeki Ana Muhalefet partisi tüm zamanını iktidara cevap yetiştirmeye ayırıyorsa, zamanını boşa harcıyor demektir. Ana Muhalefet önce halkına ters düşmemeyi bilmeli, sonra da tenkit ettiği iktidardan nasıl daha iyi şeyler yapacağının projelerini açıklamalıdır. Erdoğan düşmanlığı ile muhalefet edilmez. Bu haliyle güven vermiyor.

Daha gerilere gidecek olursak anamın çarşafını, babamın şalvarını yırtmasını içime sindiremiyorum.

“Allahu ekber” yerine “Tanrı uludur” diye namaz çağrısını inancımla alay etmek olarak algılıyorum.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuduğu için insanları zindanlara atanlara gönlüm doğrulmuyor.

Bizler toplum olarak da, kişiler olarak da gerektiğinde affetmesini de biliriz.

Kimseyle kan davamız yoktur.

Yeter ki yanlışından dönsün, nadim olsun, bir daha yapmayacağına azm-ü cezm-ü kast eylesin, Tövbe-i Nasuh yapsın.

O zaman ne takıntımız olur, ne ayrılık ne de gayrılık.

Gardaş oluruz, gardaş.

Var mısınız?

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR