Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

ŞÜKROLSUN AMA DERS OLSUN

ŞÜKROLSUN AMA DERS OLSUN

Yönetim sağ olsun bu sene kalp sağlığımızı sınadı. Bu sezon maçlara, hele Cumartesi Konyaspor-Göztepe; Pazar günü Osmanlıspor-Beşiktaş maçlarına dayandı kalplerimiz, sağlıklıymışız şükür. Son iki sezonun Avrupa kupaları müdavimi, mali durumu düzelmiş, sistemi oturmuş bir takımı bu hale getirme başarısını aklımız almıyor o ayrı. 14 haftasını düşme hattında geçirdiğimiz, 30. Hafta Kasımpaşa galibiyeti ile on dördüncülüğe yükselmeye sevindiğimiz sezonun sonu mutluluk gözyaşlarıyla geldi, buna şükrolsun ama herkese ders de olsun. Ocak 2017 tarihinde Sn. Şan açıkladı “hiçbir oyuncumuzu satmayacağız” Haziran 2017 tarihinde resmi basın açıklaması “transfer çalışmalarına yönelik basında yer alan haberleri dikkat ve üzüntüyle takip etmekteyiz. Konyaspor’un menfaatleri her şeyin üzerindedir. Sokağa atılacak tek kuruşumuz yoktur.Transfer sezonunun nimetlerinden faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşlara kapımız kapalıdır”

Sonuç; Riad Bajic, Vukoviç ve Douglas satıldı. Mart 2018 Futbol Federasyonu resmi açıklamasına göre menajerlere 703.100 euro ve 220.000 lira ödemeyle en çok ödeme yapan beşinci kulübüz. (Yeni kadro kuran Göztepe 120.000; Akhisarspor 59.000 lira menajer ücreti ödemiş) Oturmuş kadromuza 21 oyuncu ekledik, çoğunun katkısızlığı ortada. Mali durumu bilmiyoruz, en kısa zamanda açıklanmasını bekliyorum. (Bursaspor’un mali durumu gazetelerde tartışılıyor, Konyaspor’un mali durumu kongrede bile konuşulmuyor, lütfen şeffaflık) Konyaspor’a mali destek veren yöneticimiz var mı merak ediyorum. Sn. Ahmet Baydar ve Sn. Fatih Yılmaz’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca verilen 60.000 lira cezayı Konyaspor mu yöneticilerimiz mi ödedi merak ediyorum. Transferleri scout ekibi mi yoksa menajerler mi yönlendirdi merak ediyorum. Sn. Fatih Yılmaz yeni dönemde aday olacak mı merak ediyorum. Olacaklarsa plan, program ve vaatlerini merak ediyorum.

Sn. Tahir Akyürek başkanımın “stad yaptık, altyapıya önem verdik, başarı geldi” şeklindeki açıklamasını eksik teşhis olarak değerlendiriyorum. Stad elbette önemli, sağolsun ama Bursaspor eski stadıyla şampiyon oldu, yenisiyle durumu ortada. Samsun yeni stadıyla kayyumda. Altyapıya daha çok önem verilmeye başladığı doğru ama üstyapıya henüz yansıması yok. Eksik tanıyla doğru tedavi olmaz maalesef Sn. başkanım. Tanıya bence “doğru hoca ve doğru kadro planlaması” da eklenmeliydi. Kabus yaşamamızın nedeni yanlış transferler en başta. Konyaspor’a en başarılı dönemini yaşatan başkanıma teşekkür ederim ama keşkelerim var hoşgörüsüyle; kurumsallaşmadık, mali durumumuzu garanti edecek akara kavuşmadık. Arsalar alınıp benzin istasyonları, AVM’ler gibi ticari gelir kapılarına kavuşabilirdi Konyaspor. Birlik beraberlik iyidir ama hep tek liste kongrelerle el değiştirdi yönetimimiz Keşke geniş katılımlar olsaydı. Başkanına 50 toplamda 350 milyon lira borçlu Bursaspor dört liste ile kongreye gidiyor, adaylar yönetim kurullarını, sağlayacakları maddi katkıyı ve planlarını açıklıyor; çok daha iyi mali portreye sahip Konyaspor’da ikinci aday çıkacak mı sanmıyorum. Listeler keşke rekabetle ve geniş katılımla oluşsaydı. Sanayi kesimi takımımıza destek olan kuruluşlar arasında yer alsaydı. Stadyum sponsorumuzun olmamasını ciddi gelir kaybı olarak görüyorum. Kongreler hep yarım saatte ibralaşma ile sonlandı, keşke daha tartışmalı, şeffaf kongreler yapılabilseydi.

Futbol endüstrisinde akılcı davranan kulüpler ayakta kalacak. Günümüz gelirleriyle çok az bütçelerle ciddi başarılar elde etmek, para kazanmak, prestij sağlamak mümkün. Başakşehir 2013-14 sezonunda 1. Lig şampiyonu olarak süper lige çıktı, dört sezonda iki dördüncülüğü, iki ikinciliği var (bu sezonu ikinci bitirdiğini varsaydım) Geçen sezonki, kârı 75 milyon lira. İmreniyoruz değil mi? Konyaspor daha fazlasını başarmıştı. İki sezonda çok kısıtlı bütçeyle bir üçüncülük, bir Türkiye, bir Süper Kupa Şampiyonluğu. Başarı reçetesi belliydi, girilen yolda adım adım ileri gidilmeliydi. Ne demişti Aykut hoca “adım adım gidilmeli, transfer yapılır, iki yıl sonra batılır”

Son sözlerim Sn. Uğur İbrahim Altay başkanıma; Önce hayırlı olsun, başarılar dilerim.Anadolu takımlarının en büyük destekleyicisi Belediyeler. Spora verdiğiniz önemi biliyorum. Seçim dönemindesiniz, yoğunsunuz ama lütfen Konyaspor’a program yapınız. Yönetim belirlenecek, mali durum açığa çıkacak (neredeyse hiç borcumuz olmaması gerekiyor ama umarım söz edilen onbeş milyonu aşacak borç çıkmaz, çıkarsa akıl almaz) transfer dönemi iyi değerlendirilmeli. Kaybedecek zamanımız yok. Konyaspor bir yol ayrımında. Daha da güçlendirilen altyapı, nitelikli scout ekibi, akılcı transferler ile çoğu rakibimizin batakta olduğu günümüzde ya tekrar son iki yılın başarılarına dönecek, ya da kabus günlerine. Umarım ilki olur. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR