Uğur Özteke

Uğur Özteke

SARI ÇİZMELİ MEHMET ABİME…

SARI ÇİZMELİ MEHMET ABİME…

Allah’ıma şükürler olsun ki bugün yine bu satırları yazarken mutluluktan uçuyordum.

Niye mi?

Ne para pul işim vardı ne de bir yerlere atanmıştım.

Ama günün doğuşu ile birlikte Konya’dan, Konya’nın dışından dahası Çin’den bile dostlarımız bizimle samimi duygularını paylaşıyorlardı. Bir insan için, bir fani için bundan büyük mutluluk olabilir mi?

Neyse bu günleri bu anları bize gösteren yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun. İnşallah bunların karşılığını hakkıyla verebiliriz.

TAHİR PAŞA CAMİSİ

TENTESİ İÇİN TEŞEKÜRLER

Bir dostumuz göndermiş;

“SA. Uğur abi hayırlı günler. Meram Belediyesi tarafından Tahir Paşa Camisine kurulan tenteden dolayı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Bey’e teşekkür ederiz.”

 

foto-1-639.jpgBiz de cami cemaati adına başkanımıza ve yetkililere teşekkür ediyoruz.

BELEDİYE OTOBÜSÜ YÜZÜNDEN

VATANDAŞ EKMEĞİNDEN OLURSA

VEBALİ KİMİN OLUR?

Dün Sıtkı rumuzlu okurumuz şöyle diyordu;

“Bugün 28 nolu Taşra Karaaslan 06.30 otobüsü arızalandı. Yenisi de gelmeyince işe geç kaldım. Bugün iş vermediler iş yerinden. Belki yarın bir gün gene aynısı olursa işten atacaklar.

Kim verecek şimdi bunun hesabını Uğur abi?

Gitti bir günlük yevmiye. Sürekli bozuk otobüs gönderiyorlar. Bunu bilerek mi yapıyorlar? Bir yerleri sıkıntıya mı sokmak istiyorlar anlamıyoruz ya? Vatandaş bir gün bu sıkıntıyla yürüyecek kimse bunun sorumlusunun üzerine bakalım hayırlısı.”

……………..

Gelin şimdi Sıtkı Bey’e bir yetkili çıkıp cevap versin.

İŞÇİYİ PARYA OLARAK ÇALIŞTIRMAYIN

Fikret abimiz dün yine yerel basını, Konya gerçeklerini ve ülke insanının içinde bulunduğu durumu gayet güzel özetliyordu.

“Yetkililer, başkanlar demeçler veriyorlar. Dinlenme vakti değil diyorlar. Bence de lakin bu iki bayramın dışında hiç bir resmi bayramda izin yaptırılmayıp insanların özel sektörde fazla mesai fark ücreti verilmeden, bilhassa Konya'da istem dışı çalıştırıldığından hiçbir yetkili bahsetmiyor.

Millette işten çıkarılma, iş bulamama kaygısıyla zoraki çalışıyor. Çalışalım illaki lakin parya olarak değil parasını vererek alarak illaki çalışalım. Bedavaya değil. Bu çalışanlar için büyük bir yara. Vesselam.

Aman kimse duymasın aramızda kalsın.

Sanki kimse bilmiyor. Hele hele işverenlerin hiç haberi yok!

İyi ki kul hakkı hiç zayi olmaz bu dünyada olmasa da ahirette baki kesin alacak. Borcu olanlar düşünsün.”

………….

Fikret abicim teşekkürler

BU KAVŞAKTA BİR SIKINTI MI VAR?

Bir abimiz önce bu fotoğrafları bizimle paylaşıyor

foto-2-528.jpgfoto-3-370.jpgfoto-4-238.jpg

foto-5-154.jpg

Ve ardından da şunları yazıyordu;

“Belediyenin açmayı beceremediği yol ölümlü kazalara sebep oluyor. Burada dün gece kazada bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini öğrendik. Burası Meram Havzan’da tankın önünden geçip Demirkıran Tesislerine giden yol. Altınkoza sitesinin önü. Sanayi kavşağı burası. Her gün vallahi abartısız üç kaza var böylesi hatalı bir yol olmaz olamaz. Nerede Büyükşehir’in şehir plancıları?”

…………….

Gerçekten de buradan çok şikayet geliyor. Yol ve kavşak konusunda farklı iddialar var. Yetkililerin bu işi aydınlatması gerekir diye düşünüyorum. 

SARI ÇİZMELİ MEHMET ABİME

Mehmet Sarı Çizmeli rumuzlu okurumuz dün şöyle bir yorum yapmış

“Sayın Uğur Bey:

Dünkü yazınızda bir üniversitenin en yüksek makamına, hiçbir liyakat ve kriter aranmaksızın sırf bir vakfın başkanı diye yapılan atamayı övmüştünüz. Bugün ise sanki dünkü yapılanın ne kadar yanlış olduğunu, nasıl sonuçlar doğurabileceğini haykırırcasına “Ben böyle üniversitenin…” diyorsunuz.

Dün o yazıyı yazdınız ya..

Bugün “Ben böyle üniversitenin… demeye hakkınız olmadığını düşünüyorum…

Saygılar…”

……………

Sayın Sarı Çizmeli Mehmet abim. Bir konuya hele hele yanlış anlaşılma konusu varsa bu daha da anlamlı olur, bana bu fırsatı verdiğiniz için de sizlere teşekkür ederim.

Şimdi eğer yanlış ifade ettim ise özür dilerim. Adam gibi yazamadım kafa karıştırdım ise de özür dilerim.

Ama iki gün önce o üniversitedeki atamaları hiç övmedim. Acaba yanlış bir şey mi yazdım? Diye tekrar okudum. Hatta bir üniversite mezunu arkadaşımıza da o anda bu yorumu sordum. Neyse hata bizde diyelim ve tekrar ifade edelim. Ben o atamaları öv-me-dim. Sadece okurlarımızla paylaştım.

Şahsi kanaatimi sorarsanız da hala aynı yerdeyim “Üniversitelerin ve Türk Milli Eğitim sisteminin iyi yolda olmadığı yönünde bir görüşe sahibim…”

İnşallah yarın bu konuya başka bir pencereden devam ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Önemli bir problemde, yetkinizi aştığı halde size danışılıyorsa, kahramanlık yapmayın. Çünkü mutlaka olaya çözüm değil, suçlu aranıyordur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bankamatiklerde sıra beklerken bankamatikte işlem yapan insanın özellikle de bayanların ensesinde durmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR