Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

KURBAN BAYRAMINI BEKLERKEN KUTSAL TOPRAKLARA DUYULAN ÖZLEM...

KURBAN BAYRAMINI BEKLERKEN KUTSAL TOPRAKLARA DUYULAN ÖZLEM...

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah. Hepimizin bildiği gibi artık yavaş yavaş kurban bayramına doğru yaklaşıyoruz. Allah’ın rızasını kazanabilmek için kurbanlarımızı keseceğiz, dualarımızı edeceğiz bizleri bir kez daha bayrama ulaştırdığı için rabbimize sonsuz şükür edeceğiz. Bayramlar mutluluğun,  neşenin,  güler yüzün tebessümün sembolüdür. Dargın gönüller barışır,  eş dost akraba bayramlaşır kısacası bayramlar gönüllere en güzel ilaçtır. Tabi ki kurban bayramının güzelliğine güzellik katan en güzel unsurlardan bir tanesi de binlerce mümin ve mümine kardeşlerimizin, abilerimizin ya da ablalarımızın kutsal topraklara yolculuk etmesi ve hac ibadetini yerine getirmesidir. Resul aşkıyla yaşayan gece gündüz ağlayan o mübarek topraklara ayak basmanın hayalini kuran tüm mümin ve mümine kardeşlerimizin, abilerimizin ya da ablalarımızın en güzel bayramıdır kurban. Giyerler ihramı bembeyaz halka ederler niyaz ne kadar anlatsalar az o mukaddes toprakları. Görmeyen değil ancak gören en güzel yanlarıyla anlatmalı. Çünkü o mukaddes toprakları ne kadar anlatsak da, ne kadar kelimelere döküp yazsak da yetersiz kalır. Ancak ve ancak o mukaddes toprakları gören, yaşan daha iyi anlatır çünkü ve çünkü o mukaddes topraklarda yaşanan duygu ve düşünceler bambaşkadır anlatılmaz ancak yaşanır. Safa Merve bir başka insan mail olur ilahi aşka Mekke ile Medine arasında doldu buğulu gözler yaşla daldı gönüller Resul Allah’ın sevdasına sığmaz oldu hiç bir lisana ne mutlu bu eşsiz güzelliği yaşayana dua edelim yüce rabbim nasip etsin cümle kullarına.

Sözlerime son vermeden önce rabbim beyaz ihramı giymeyi o mukaddes topraklara ayak basıp dua etmeyi cümle mümin ve mümine kullarına nasip etsin inşallah diyerek dua ediyorum. Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yolculuk eden cümle mümin ve mümine kardeşlerimizin, abilerimizin ve de ablalarımızın haç ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum.

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Tekrar görüşmek dileğiyle.

Allaha Emanet Olun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR