Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

ŞEKERLEMELER ve ŞEKER İŞ BAŞKANINA CEVAP

ŞEKERLEMELER ve ŞEKER İŞ BAŞKANINA CEVAP

Şeker-iş Başkanı Saim Özel'den “Profesöre Tepki” başlıklı bir yazı aldım. Şeker İş Konya Şube Başkanı adıyla, bizzat, geçen hafta ele aldığım “Pancar Şekeri, NBŞ ve Kota Gerçeği” başlıklı yazıma cevap niteliğinde nezaket ve saygı kurallarından mahrum şekilde bir yazı gönderilmiş.

Şunu baştan ve açıkça belirteyim ki sendika başkanı kimliği taşıyan bir efendinin kendi ağzından bu yazıyı kaleme alabileceğini hiç düşünemem. Zira, böyle bir yazı değerleri, ilkeleri ve bulunduğu yere saygısı olan birine hiç mi hiç yakışmaz da onun için.

Sokak ağzı ile yazılmış bu yazıyı muhtemelen Başkan adına birisi yazmıştır. Öyle değil yani Başkanın bilgisi dahilinde yazılmış ise benim de söyleyeceğim çok şey vardır. Ancak aynı üslupla değil. Bilim adamları bilimsel verilerle ve sağlam done ve mantıkla konunun içine girer.

Bu yazıyı kaleme alan her kim ise profesörlük, bilim adamlığı gibi asil ve ulvi kelimeleri rencide eder şekilde ele alamaz. Ancak kendini sendika ağası görenler bu şekilde cevap verir. Bilimi ve bilim insanını sokak ağzı kullandığı bazı siyasi çevrelerle veya kendi kıratında ki insanlarla karıştırmayalım.

Profesörlük unvanı bir bitki gibi tarlada bitmez, biçerdöverle hasat edilmez. Ya da inancımız gereği emeği en kutsal sayan işçilerin alın teri üzerine oturularak alınmaz. Hocaların altında başkasının sırtından bindiği lüks arabalar, sofralarında şişe şişe rakılar, lüks otellerin özel odalarında viski şişelerine vurularak çıkan sesin hanendelerine sesleriyle karışarak romantik nağmeler dökülmez. 

Bu atıfta bulunduğunuz profesör 40 yılını pancara vermiş, doktorasını pancar tarlalarında sabah gün doğmadan numune alarak yapmış, yurt dışında Türkiye adına pancar üzerinde yaptığı çalışma ile ödül alan ilk ve tek Türk olmuş, ulusal ve uluslararası nitelikte pancar hakkında dünyanın en itibarlı dergisinde yüzlerce yayınlar yapmış, pancar ıslahı için geliştirdiği metoda adı verilmiştir.

Benim gündeme gelmek gibi bir derdim olmadığı gibi birazcık kaynak veya internet karıştırılsa idi, hedefindeki kişinin kim olduğu açıkça ortaya çıkar ve büyük haksızlık yaptığınız kolay anlaşılırdı.

Nezaketsizlikle ve cahilce kaleme alınan bu yazıya aynı tavırla cevap veremem. Bunu ve taşıdığım unvan ne değerlerim ne inancım ve ne de kişiliğim kabul eder. Ancak hakkımın ve hocaların haklarının yenilmesine de asla razı olamam. 

Bunun yanında yazımın ana konusunu anlamayacak kadar idrakten mahrum olanların “sırf cevap olsun” varsa seçimlerde “koskoca profesöre nasıl geçirdim”le itibar kazanacaklarsa bunu da doğru bulmam. Bilimsel ve teknik yaklaşımlarla mısır-şeker pancarı, kotalar ve şekerlerin karşılaştırmalarını objektif olarak değerlendirdiğim gibi yorumumda taraf tutmadığım ortada.

Ha şunu söyleyeyim ki yüreğiniz yetiyor ise en üstten itibaren tüm yöneticileriniz dahil istediğiniz kişiler ve istediğiniz TV’de canlı yayına çıkabilir konuyu tartışırım. Varsanız buyurun. Bu sitemim Konya Şube Başkanına değil, kendini ülke, işçi ve şeker dostu gösteren yöneticiler ve sendika baronlarınadır.

Ülkede şeker pancarının yasaklandığı, kota sorunu, NBŞ’lerin ve mısırın üste çıkarılmaya çalışıldığı yok. Konu ile ilgili düzenlemeler ve tercihlerin önünün açılması var. Bırakın bu hamasi sözleri de gelin özelleştirmenin ve doğruların önünü açalım derim, sevgili başkanım.

Allah’a emanet, hayra muhatap olunuz efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR