İsmail Detseli

İsmail Detseli

Selçuklu, kütüphaneleriyle de meşhurmuş

Selçuklu, kütüphaneleriyle de meşhurmuş

TYB Konya Şubesi, 51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları münasebetiyle Selçuklu Belediyesi işbirliği ile Perşembe günü bir etkinlik gerçekleştirdi. Selçuklu Belediyesi’nin gönderdiği bir otobüse 20 civarında kültür sanat adamının binmesi ile etkinlik başladı. Yıllardır Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcılığı yapan ve şimdi şimdi Kütüphaneler Müdürü olan Eğitimci Abdülkadir Gök hoca ile Osman Özkan, Ahmet Bilgiç, Ali Düz ve Halil Karadeniz bizlere rehberlik ettiler.

İlk olarak ilçe sınırları içindeki Mahmut S. Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’ndeki kütüphaneyi gezerek işe koyulduk. Bu kütüphaneye gelmeden belediyenin 20 tane kütüphanesinde 198 bin 130 kitap 53 bin378 kayıtlı üye olduğunu öğrendik. Sayın Uğur İbrahim Altay ve ekibinin eğitim ve kültür işine ne kadar önem verdiğini zaten biliyorduk. Başkan Altay bu üye sayısının az olduğunu Selçuklu ilçe nüfusunun yarısı kadar üye arzu ettiğini söylüyordu.

Bu bol kitap ve 10 kadar bilgisayar ile donatılmış kütüphaneyi gezdikten sonraki durağımız Selçuklu belediye binasıydı. Kütüphane binasında Başkan yapılan ve yapılacak hizmetleri sıraladı, çocuklarımıza her türlü kitabı okuma imkanı sağlamak için seferber olduklarını vurguladı. Bu kültür hizmetine Başarakavak’ta ilkokul ve ortaokul ile Tepekent İmam Hatip Okulu kütüphanelerinin yapımını gerçekleştireceklerini de ekledi. Kütüphane müdürlüğü olarak Selçuklu Belediyesi internet sitesi üzerinden kurumsal abonelik işlemi yapıldığını ve ayrıca 17 yurda kurumsal hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Söz alan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu Selçuklu belediyesinin bu alandaki başarılı hizmetlerini övüp Başkan’a teşekkür ettikten sonra kütüphanelerde Konyalı yazarların kaçının kitabı olduğunu sordu? Cevap çok net değildi. Köseoğlu şöyle devam etti: Sizden bu konuda yazarlarımıza kitaplarını basma konusunda yardımcı olmanızı ve desteklemenizi özellikle bekliyoruz. Başkan buna karşılık inşallah diyerek konuyu Kelebekler Vadisi’ne getirdi. Bu vadide incelemelerde bulunarak bu önemli vadi hakkında bir kitap yazacak kardeşimizin kitabının hemen basılacağı sözünü verdi. Samimiyet içerisinde yapılan karşılıklı konuşmalar ve çay içme faslından sonra kapının önünde alınan bir toplu fotoğraf sonrası Başkan’la vedalaştık ve ayrıldık.

Daha sonra Otizmliler Farkındalık Yaratma Günü dolayısı ile bu çocuklar için yapılmakta olan eğitim merkezine gidiyorduk. Bu seferde rehber olarak otobüsümüze binen kardeşimiz Ahmet Bilgiç yapımı devam eden merkezin yanından geçerek sadece dışarıdan gözlemlediğimiz otistik ve down sendromlu çocuklarımız için yapılmakta olan otistik ve down sendromlular yaşam merkezi binasının yanında biraz duraklayan otobüste konu üzerinde rehber şu güzel bilgileri veriyordu: Burası hastalığı dolayısı ile reaksiyon gösterdikleri biçimlerde çocukların durumuna göre inşa ediliyor. Çocuğu ile beraber toplumdan kopan annelerin de topluma katılmalarını sağlamak için böyle bir merkez Türkiye’de ilk olarak yapılıyor. Bundan dolayı çocuklarının bu merkezde eğitim almalarını sağlamak amacı ile yurt içinden ve yurt dışından birçok ailenin Konya’ya göç ettiğini biliyoruz. Bu merkezde çocuklar değişik eğitimlere tabi tutulurken ana babaların istirahati ve vakit geçirmeleri için de çeşitli etkinlik alanları oluşturacağız. Şimdiden 400 kişinin müracaatı kabul edilmiştir. Merkezin yapımının Haziran ortalarında bitebileceğini ancak bu işle ilgili çeşitli Bakanlıkların onayları nedeniyle biraz gecikme olabileceği için kesin tarih veremiyoruz.

Buradan yine yolumuz üzerinde olan Kelebekler Vadisi inşaatını dışarıdan gördük. Rehberin verdiği bilgileri dinledik. Burası büyük bir vadi olacakmış. İnsanların bu vadiye çok önem gösterip akın akın gelecekleri ümit ediliyor. Belediye büyükçe bir park yeri yapmayı kararlaştırmış. Bu merkeze Aşkın Kanatları da diyorlar. Sebebi ise Konya ve Mevlana’ya özgü olan semanın kelebeğe benzemesinden.

Artık gezilecek yerler bitmişti. Büyüyen, gelişen Selçuklu Belediyesi’nin hem Başkan’ının ve hem de çevresindeki vizyonu geniş, ufku açık çalışkan ekibinin neler yaptığını gördük. Şehrin siluetini nasıl değiştirmiş olduklarını görünce içim açıldı doğrusu. Bunda belediye hudutları içerisindeki geniş arazi bolluğunun ve sanayi kesimlerinin çok olmasının yanında, belediye gelirlerinin yüksek oluşu ve Konya’daki birçok lüks otelin çoğunun bu ilçe sınırlarında oluşunun da önemli katkısı vardır.

Bu gezide gördük ki, Selçuklu parkları, yolları, kültür ve eğlence vadileriyle olduğu kadar kütüphaneleriyle de meşhurmuş. Ne diyelim?! Yolunuz, ufkunuz daima açık olsun. Daha çok güzel işler bekliyoruz sizden…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR