Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Seydişehir’in şöleni bir başka

Seydişehir’in şöleni bir başka

Seydişehir 1-6 Ağustos tarihleri arasında inanılmaz bir organizasyona imza attı. Çok kısa bir sürede hazırlanmasına rağmen ortaya çıkan görüntü tüm belediye çalışanlarının tam not almasını sağladı.

Öncelikli olarak şunu ifade edeyim, Konya Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri kısa bir süre de olsa şöleni ziyaret etmeliydi.

 Bölgenin cazibe merkezi Kuğulu Park’ta gerçekleştirilen Kalkınma Şöleni için Belediye gece gündüz demeden çalışmış ortaya toplumun tüm kesimini memnun eden görüntü ortaya çıkartmış.

 Konser alanı için çok kısa bir sürede 80 bin metrekare alan düzenlendi, asfaltı döküldü şehir içinden ve dışından gelen satıcılar için planlı bir çalışma yapıldı.

Araçlar için park alanları hazırlandı. Katılımın çok yoğun olması sebebi ile ilk gün park sıkıntısı yaşandı, ikinci gün Marangozlar Sanayi içinin de park alanına katılması ve toplu taşımaya önem verilmesi ile bu sorun ortadan kalktı.

250 esnafın stant açtığı düşünülürse organizasyonun önemi daha iyi anlaşılacaktır.

 Bilindiği üzere Seydişehir Belediyesi uzun yıllardır böyle dev bir organizasyon yapmıyor, yani bu konuda acemi denilebilir.

                Ancak organizasyondaki en ince ayrıntının bile düşünülerek uygulamaya geçirilmesi gerçekten takdirinde üzerinde.

Bu tür etkinliklerde amaç, yerleşim biriminin kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak, ayrıca gerek şehir içinden ve gerekse dışarıdan gelen misafirlere ilçeyi tanıtmanın yansıra hoşça vakit geçirmelerini sağlamak.

Seydişehir Kalkınma Şöleninde unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yeniden yaşattı, bunun yanında ilçeyi bölge ve ülke genelinde tanıtmayı başardı.

Şöleninin bir diğer önemi de, ilçenin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtması oldu.

Etkinlikler ilçenin ekonomisine de katkı sağladı.

Ama asıl önemlisi birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi,  sosyal yaşantıyı müthiş hareketlendirdi.

ETKİNLİKLERDE NELER VARDI

 6 gün süren şölende spor müsabakaları, yarışmalar, animasyon gösterileri, folklor gösterileri ve sevilen sanatçıların konserleri aldı.

Ayrıca, ata sporumuz yağlı güreş karşılaşmaları yer aldı. Bu çerçevede, Kırkpınar Başpehlivanları Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil'in de katıldığı yağlı güreşler büyük ilgi gördü.

Güreş müsabakaları ise kelimenin tam anlamı ile unutulmaz anlar yaşattı. Küçük, büyük güreş sporuna ilgi duyan herkes tabiri caiz ise hop oturdu hop kalktı.

Şölende sahne alan sanatçılar, Resul Dindar, Oğuz Yılmaz, Coşkun Sabah, Buray, Kutsi, Orhan Hakalmaz izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

TÜM PERSONELE TEBRİKLER

                Seydişehir Belediyesi İç Anadolu Bölgesinin en büyük ve katılımı en yüksek organizasyonunu yüzünün akı ile gerçekleştirdi.

                Bir konuya dikkat çekmek istiyorum, böyle büyük organizasyonda aksamalar olabilir, 6 gün boyunca şöleni izledim, öyle dikkat çekecek bir aksama görmedim. 

                Bu sebeple hiç kimse eleştiri yapmasın. Sadece Seydişehir değil, Bölge halkı unutulmaz anlar yaşadı.

                Kısaca toplum nefes aldı. Başkanından, Sebeltaş yönetimi ve tüm personeline kadar çalışanlar nerede ise birkaç saat uyku ile aralıksız çalışarak büyük fedakarlık örneği gösterdi.

                Başta Belediye Başkanı olmak üzere, Belediyenin ve Sebeltaş’ın tüm personelini güvenlik güçlerimizi hem tebrik ediyor, hem de teşekkür ediyorum.

                Diğer yandan bir önemli konu da Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Kaymakam Aydın Erdoğan, Jandarma Komutanı Burak Çelik, Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir AK parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer ve yöneticiler,  birim müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri şölende güzel bir birliktelik örneği verdiler.

                Daha şimdiden toplumun her kesimi gelecek yıl da şölen olacak mı? Diye sormaya başladı.

                Birçok yerde festivaller, şölenler oluyor,

                Ama SEYDİŞEHİR’in ŞÖLENİ BİR BAŞKA…

               

 

               

               

               

 

 

 

 

 

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR