Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Tınaztepe Tünelinin İhalesi 18 Ağustos’ta

Tınaztepe Tünelinin İhalesi 18 Ağustos’ta

Seydişehir önemli kazanımlar elde ediyor. Ülkemizin en önemli geçiş güzergâhlarından biri olan Ankara-Konya-Seydişehir-Antalya Birinci Sınıf Devlet Yolu Üzerine yapılan Alacabel Tüneli inşaatı devam ederken ikinci bir müjde daha geldi.

Tınaztepe Tüneli İnşaat ihalesi 18 Ağustos günü yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ile birlikte yapımı devam eden Alacabel tünelinde incelemelerde bulunduk.

Konya Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Karayolları tünel kontrol şefi Şevket Karaca, Proje Genel Koordinatörü Saim Açık, Ahırlı, Yalıhüyük Belediye başkanları ve basın mensupları da ziyarete iştirak etti.

Üç hafta önce Alacabel Tüneli ile ilgili gelişmeleri aktarmıştım.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi ile birlikte yapılan ziyaret sonrası aynı konuyu tekrar gündeme getirmem gerektiğini düşündüm. Zira yeni bir müjde verildi.

Bilindiği gibi, Alacabel tünelleri 14.720 metre olacak, şu ana kadar 4.000 metresi tamamlanmış durumda. Günde 20 metre kadar ilerleme kaydediliyor.

Diğer yandan Alacabel tüneli çıkışında 11.8 kilometre bölünmüş yol yapılacak. Bu yol Akseki ilçesi Ceceler Mahallesinden Cevizli yol ayrımına çıkacak. Bu yolun inşaatına başlandı.

Tünelde 3 milyon, tünel içinde ise 1.5 milyon metreküp kazı yapılacak. Tünel mevcut 1.825 metre olan yol kodunu 437 metre düşürecek

Alacabel ve Tınaztepe tünelleri ile birlikte toplamda 40 kilometre bölünmüş yol yapılacak. 40 Kilometrelik yolun inşaatına başlandığını belirtmek isterim.

TINAZTEPE TÜNELİ İHALESİ 18 AĞUSTOS’TA

Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın’ın verdiği bilgiye göre, Alacabel tünelinin ardından yapılacak ikinci tünel olan Tınaztepe Tüneli ihalesinin 18 Ağustos günü yapılacak.

Tınaztepe Tüneli ile ilgili gelişmeleri takip ediyorduk, ama bu kadar yakın zamanda ihalesinin yapılacağını tahmin etmiyordum.

Tünelin güzergahı kamuoyunda oldukça merak uyandırdı. Yeni yol nereden geçecek? Tünel girişi nerden olacak? gibi.

Bölge Müdürü Aydın’ın açıklamaları ile bu sorular da cevabını bulmuş oldu.

Tınaztepe tüneli yolu Marangozlar sanayi kavşağını 2 kilometre geçtikten sonra Susuz Mahallesi yönüne yeni bir yol açılacak, burada tünel girişi için 402 metre uzunluğunda susuz Viyadüğü yapılacak.

Alacabel ve Tınaztepe tünelleri tamamlandıktan sonra bu bölgedeki 30 kilometrelik yol 9 kilometre kısalacak.

Kilometre olarak yolun kısalmasından ziyade mevcut yol sürücülerin ciddi anlamda zamanını alıyordu, tüneller tamamlanınca çok daha kısa sürede bu kısım geçilmiş olacak.

Bir diğer önemli konu da Seydişehir-Manavgat yolunun bölünmüş yol olarak yapılması konusu,

Hatırlanacağı üzere bu konuyu sürekli olarak gündeme getiriyordum.

Karayolları bölge Müdürü Aydın’ a “Asıl önemli olan konu Seydişehir-Manavgat arasının bölünmüş yol olarak yapılması, bu konuda çalışma var mı?” sorusunu yönelttim.

Bölge Müdürü Aydın, çalışmaların son hızla devam ettiğini, Antalya bölgesinden Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ nun konuyu takip ettiğini, Konya tarafından da, ciddi anlamda takip edildiğini, tahmin edilen sürenin de altında bu yolda çalışmaların başlayacağını söyledi.

Uzun süredir bu konuyu takip eden bir yazar olarak aldığım cevaptan çok memnun oldum

Bundan böyle takibi bize düşecek.

Bütün bu gelişmeler sonucunda, Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Karayolları Bölge Müdürü Turgut Aydın, Kaymakam Aydın Erdoğan, Başkan Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Alfa, Açılım ve Cemiloğlu İnşaat yetkileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR