Dr. Mehmet Portakal

Dr. Mehmet Portakal

Virüslerden Korunurken Bilimin Işığında Etkileri Kanıtlanan Bitkiler & Doğal Destekler

Virüslerden Korunurken Bilimin Işığında Etkileri Kanıtlanan Bitkiler & Doğal Destekler

Aşağıda verilen bitkilerden hazırlanan doğal karışımlar ve özler, korona enfeksiyonu da dahil olmak üzere virütik hastalıklara karşı önemli bir koruma sağlar.
Bunlar çay, yağ, kapsül şeklinde kullanılabileceği gibi yemeklere ve yoğurda da karıştırılarak kullanılabilir.

PROPOLİS
Propolisin antimikrobiyal, anti-fungal ve antiviral etkileri gösterilmiştir. Propolis Gram-pozitif bakterileri ve daha az ölçüde Gram-negatif bakterileri inhibe eder. Propolisin poliovirüs, influenza A ve B virüsleri, reovirüsleri ve HIV'e karşı antiviral aktivitesi gösterilmiştir.

EKİNEZYA
Son çalışmalar, belirli türlerden ve bitki kısımlarından elde edilen preparatların, sitotoksik olmayan konsantrasyonlarda, özellikle membran içeren virüslere karşı güçlü antiviral aktivitelere sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, test edilen tüm insan ve kuş gribi virüs suşları (Tamifluya dirençli bir suş dahil) ve herpes simpleks virüsü, solunum sinsityal virüsü ve rinovirüsler, standart bir Ekinezya purpurea preparasyonuna karşı çok hassastı. Mekanik çalışmalarda influenza virüsüne özgü hemagglutinin ve nöraminidaz inhibe edildi. Ek olarak bazı ekstraktlar virüs bulaşmış hücrelerde antienflamatuar aktivite ve hücresel genlerin ekspresyonu üzerinde çok sayıda başka etki gösterdi. Farklı bileşiklerin ya da karışımların, çeşitli antiviral aktivitelerden sorumlu olduğu görülmüştür.

KARANFİL
Syzygium aromaticum (karanfil), patojenik bakteriler, Plazmodyum, Babesia, Theileria parazitleri, Herpes simpleks ve hepatit C virüsleri dahil olmak üzere çeşitli patojenik parazitlere ve mikroorganizmalara karşı incelenmiştir. Çeşitli raporlar, metisiline dirençli Staphylococcus epidermidis ve S. aureus dahil olmak üzere çeşitli patojenik bakterilere karşı öjenolün anti-enflamatuar, antiviral, antifungal ve antibakteriyel aktivitesini belgeledi.

MÜRVER
Çalışmalar, mürverin antiviral aktivitesini, virüsün hücreye girişini baskılamak, enfeksiyöz sonrası fazı modüle etmek ve diğer hücrelere viral geçişi önlemek de dahil olmak üzere bir dizi etki mekanizması yoluyla grip üzerinde gerçekleştirdiğini doğruladı.

MEYAN
Meyan kökü 20'den fazla triterpenoid ve yaklaşık 300 flavonoid içerir. Bunlar arasında, sadece iki triterpenin, GL ve GA'nın antiviral etkileri olduğu bildirilmiştir. Virüs gen ekspresyonunu ve replikasyonunu inhibe ederek, yapışma kuvvetini ve stresi azaltarak ve HMGB1'in DNA'ya bağlanmasını azaltarak virüs aktivitelerini zayıflatabilirler.
Meyan özü, bağışıklık sistemi indüksiyonu ve antimikrobik aktivite ile virutik enfeksiyonlara karşı büyük aktivite gösterir. İnterferon sentezini indükler ve glisiriza glabra bileşeni yoluyla virüsleri öldürür. Bu nedenle korona enfeksiyonuna karşı tüketilebilir.

KEKİK
 Kekik, bakterileri ve virüsleri öldürme yeteneğine sahiptir ve soğuk algınlığı veya hastalığın ilk belirtilerinde alınmalıdır. Kekik, tüm vücutta iyileşmeyi destekleyen antiseptik, antiviral, antibakteriyel, karminatif, terletici ve balgam söktürücü özellikleri içerir. Timol, bugün hastanelerde ve evlerde kullanılan standart antiseptiklerden biridir.
Kekik türlerinden (Thymus vulgaris, Thymus hyemalis ve Thymus zygis) elde edilen ekstraktların antiviral özellikleri, virüs enfeksiyonu sırasında farklı aşamalarda herpes simpleks virüs tip 1'e (HSV-1) karşı değerlendirildi. Sonuçlar, hücreler kekik özleri ile önceden müdahale edildiğinde, virüs enfektivitesinde önemli bir azalmanın sağlandığını gösterdi. T. zygis özütü diğer kekik türü özütlerinden daha etkilidir. Adsorpsiyon aşaması sırasında elde edilen veriler, tedavi öncesi aşamada bulunan verilerle karşılaştırıldığında, aynı konsantrasyonda, virüs enfektivitesinin azaltılması% 30 oranında artırılarak ekstraktların adsorpsiyon döneminde uygulandığında daha etkili olduğunu gösterir. Ayrıca kekik türlerinin süperkritik özütleri, in vitro virüs replikasyonunu önemli ölçüde inhibe edebildi ve 1.74-2.25 μg / mL arasında IC50 değerleri gösterdi. Antiviral aktiviteden sorumlu bileşiklerin tipini tanımlamak için süperkritik ekstraktların bir GC – MS karakterizasyonu gerçekleştirildi. Dolayısıyla, T. zygis süperkritik ekstraktında bulunan daha yüksek antiviral aktivite, bu ekstraktta sunulan timol, karvakrol ve borneolün (% 79.77) daha yüksek yüzdesi ile ilişkili olabilir.
Bu süperkritik ekstraktlar esas olarak HSV-1 hücre içi replikasyonu inhibe ederler, ancak virüs ekleme adımını da bozabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Mehmet Portakal Arşivi
SON YAZILAR