İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Bu bir ‘Sürü Bağışıklığı” stratejisi

Bu bir ‘Sürü Bağışıklığı” stratejisi

COVİD-19 tehlikesi devam ediyor. Bugün itibariyle tehlike virüsün ilk günlerinden daha büyük. Çünkü bir takım kısıtlamalar gevşetildi ve kapalı olan sosyal alanların neredeyse tamamı tekrar açıldı.

***      ***      ***

Artık devlet tedbirinden ziyade bireysel tedbir ön plana çıkıyor. Dün çok sevdiğim bir doktor ağabeyim ile durum değerlendirmesi yaptık. Bana dediği şu oldu; bu saatten sonra kendinizi ne kadar korursanız o kadar riskiniz azalır.

***      ***      ***

Nitekim belirlenen strateji sanki ‘Sürü Bağışıklığı…’ Yani hepimiz bu baş belasıyla tanışabiliriz. Herkes koruyabildiği kadar kendini korusun. En önemlisi ise ihtiyarlarımızı ve kronik hastalarımızı iyi koruyalım.

***      ***      ***

Geldiğimiz noktada Konya’da da resmi kurumlarda da pozitif vakalar artmaya başladı. Dün Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde 6 personelin pozitif çıktığını ve binanın kapatıldığını duyurmuştuk. Diğer kurumlarla ilgili de de taramalar yapılıyor.

***      ***      ***

Yine söylüyoruz sıkı bir bireysel tedbir uygulamazsak, korktuğumuz başa gelir…

Şehir hastanesinin yanındaki arsa

İç Anadolu’nun en büyük entegre sağlık kampüsü olan Konya Şehir Hastanesi tamamlandı. Meram Eğitim Araştırma’nın taşınması başladı. Doktorlar odalarını bile belirlemiş. Yani açılması için gün sayılıyor.

***      ***      ***

Proje Konya, Anadolu hatta Türkiye için önemli. Karatay için çok çok daha önemli. Çünkü Karatay, bu proje ile adeta ‘level’ atlıyor. Tarımsal alan olarak bilinen hastanenin yapıldığı bölge; yaşam alanları, ticari alanlar ve sosyal alanlar ile bambaşka bir yere dönüşecek.

***      ***      ***

Son aldığımız duyumlara göre hastane yanında epey bir dairenin yapılacağı büyük bir arsa oluşturulmuş. Karatay ortalamanın üstünde kata imarlı bir şekilde dizayn edilen arsanın özel iştirake satılacağı yönünde iddialar var. Eğer bölgede hedeflenen yapılaşmanın fitili hemen ateşlenirse kısa zamanda yeni bir Karatay görmüş olacağız.

DEVA Partisi’nin Konya İl Başkanlığına düşünülen isim

Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi’ni herkes gibi medyadan takip ediyoruz. Malum olduğunuz üzere kurucular kurulunda Konya’nın yakından tanıdığı Mahmut Sami Topbaş da yer almıştı. O zamanda söylediğimiz gibi Konya İl Başkanı’nın belirlenmesinde etkili olacak isim Sami Topbaş diye. Her ne kadar Selma Aliye Kavaf Konya Bölgesi’nin komisyon başkanı olsa da yine söylüyoruz belirleyici isim Sami Topbaş.

***      ***      ***

Edindiğimiz bilgilere göre 3 isim üzerinde çalışmalar yapılıyor. Birisi Avukat, birisi sanayici ve biri de Konya’da aktif görevli bir bürokrat. Öne çıkan isim bürokrat. Lakin görevinden istifa etmesi noktasında henüz kararını vermediği için atama süreci uzamış. 3 isimden birinin ay sonuna il başkanının atanacağı söyleniyor.

***      ***      ***

Burası Konya olduğu için her hangi bir partiye atanan isim kim olursa olsun mutlaka birileriyle akrabalığı, komşuluğu, arkadaşlığı kesin vardır. Bu şehirde iki kardeş farklı partilerde ilçe başkanlığı yaptı neticede. Bana göre bu da Konya’nın güzelliği…

Melas Vadisi’ni alan çılgın Konyalı

Konya bölgesinin adeta Cenneti diyebileceğimiz Melas Vadisi kısa zaman önce 29 yıllığına kiralandı. 220 hektarlık alanı Konya’nın tanınmış avukatlarından Ali Süzgün aldı.

Bölgeyle ilgili yapılacak projeleri kısaca anlatmadan önce bilmeyenler için yeri tarif edeyim. Melas Vadisi; Seydişehir-Antalya yolu üzerinde hemen Tınaztepe mağaralarının alt kısmı. Alacabel’i egale edecek tünelin yapıldığı alan.

***      ***      ***

Alanla ilgili planlanan ise tam olarak Konya için ÇILGIN bir proje. Bungalovların olduğu lavanta, papatya gibi çiçek bahçelerinin içinde 5 adet köy  yer alacak. Doğal göl ve nehir etrafına 300 çadır inşa edilecek. Hayvanat bahçesi, ATV turlar alanları gibi onlarca farklı alternatif alan içeren,  turizm için de büyük potansiyel bir Milli Park hedefleniyor.

Böyle bir girişimden dolayı şehrimiz adına Ali Süzgün’e teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR