Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

2021’de Konya’da neler oldu?

2021’de Konya’da neler oldu?

Bu yılın son yazısında beraberiz. Dönüp şöyle bir göz gezdirdim. 2021’de en çok neleri konuşmuşuz inceledim. Dünya’da ülkemizde ve güzel şehrimizde olanlara göz attım.

Acısı ile tatlısı ile koca bir yılın daha sonuna geldik. Kaybettiklerimiz oldu. Hayata yeni başlayanlarımız… Ve belki de yeniden başlayanlarımız…

Her neyse. Duygusal bir yazı olsun niyetinde değilim.

2020 yılında başlayan salgın 2021’in ilk yarısı dâhil yoğun bir şekilde devam etti. Haziran ayında yasaklar bir nebze gevşedi. Aşı tedarikinde sıkıntı kalkınca genel olarak açılmalar başladı. Belki unuttuk. Dünyada yeniden kapanmalar var. Aşı olduğu halde Çin’de ve birçok Avrupa ülkesinde kısıtlamalar yoğunlaştı. Biz o günleri unuttuk, inşallah yeniden olmaz.

2021’de en çok içimizi acıtan şeylerden biri de yangınlar ve sellerdi. Felaket üstüne felaket derler ya hani… Ülke olarak bir bir yaşadık.

Dayanışmanın zirvede olduğu zamanlardı.

2021’de olması gereken Konya İslami Dayanışma Oyunları yapılamadı. 2022’de kısmet olursa artık. Bununla ilgili şehirde çeşitli inşa çalışmaları devam ediyor.

Salgından biraz kafamızı kaldırdığımızda özellikle yaz aylarında çok ciddi kuraklık sıkıntısı ile uğraştık. Birçok ilçede su sorunu baş gösterdi. Rekolte ciddi anlamda düştü.

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte önemli STK’lar kongrelerini yaptı. Şehirde MÜSİAD, ASKON, KOMÜT, KGC gibi önemli dernekler yeni yönetimlerini belirledi.

Karatay ilçesinin nüfusu ilçe ayrımı tarihinden beri ilk defa Meram ilçesinin üstüne çıktı.

7 insanımızın öldürüldüğü, aklımızın zihnimizin almadığı tarihe kara bir leke olarak geçen o elim hadise de bu yıl yaşandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum eliyle şehre çok önemli dokunuşlar yapıldı. Şehir merkezinde Alaaddin’de, Mevlâna önünde… Küçük Motorlu Sanayilerin yenilenmesinde, Ardıçlı’daki TOKİ projelerinde… Millet Bahçesi, Selâtin Cami… İlçelerdekini de söylersek saymakla bitmeyecek projelerin ete kemiğe büründüğü yıl oldu 2021… İnşallah önümüzdeki yıl ve 2023’e kadar birçoğu tamamlanmış olacak.

Her fırsatta söylüyorum ama kusura bakmayın bıkmadan usanmadan devam edeceğim. Bakanımız Murat Kurum Konya için başka bir kimlik… Tarif edemiyorum… Pamuklara sarıp sarmalayacağımız değerden…

Konya Büyükşehir Belediyesi binasını boşalttı. Çeşitli yerlere dağıldı daire başkanlıkları. Yeni bina için resmi bir açıklama yapılmadı ama mevcut yere örnek bir kütüphane yapacağını açıkladı Uğur Başkan.

O da 2021’de ülke ülke, il il, ilçe ilçe dolandı. Konya için çalıştı. AK Parti’nin örnek Belediye Başkanı olarak ‘Konya Modeli’ni anlatmak için çabaladı…

2021’deki her basın toplantısında kendisine ‘Metro Projesi’ soruldu. Gerekli mi gereksiz mi tartışmaları hala bitmedi…

2021’e Büyükşehir adına damga vuran organizasyonlar bence festivallerdi. Bilim, Kitap, Gastronomi, bisiklet derken… 1 yıllık hacmi 1 ayda doldurdu büyükşehir.

Yeni Emniyet Müdürümüz Engin Dinç bu yıl göreve başladı.

Yılların eskitemediği isim Recep Konuk 2021’de görevini bıraktı.

Son 5 yılın en ciddi kar yağışına yine bu yıl sahne olduk.

Belki onlarca yıldır yaşamadığımız en yüksek orandaki depremi yine bu sene yaşadık. Sokaklara döküldük. Soğuğa rağmen başka yerlerde sabahladık.

Araç, konut ve gıda krizini tüm dünya ve ülkemizle birlikte şehrimizde de yaşadık.

Konyaspor’umuz için de altın yıl oldu 2021, rekorlara imza attı şehrimizin takımı. İnşaallah 2022’de de başarılarına devam eder.

İlerleyen günlerde fırsat olursa ilçelerde geçen yıl yaşananları anlatabiliriz.

İşte böyle geçti 2021… Tüm okurlarıma sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR