Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

24. Dönem sona ererken

24. Dönem sona ererken

Konya ve ülkemin son 4  yılına imza atan 24. Dönem milletvekilleri vedaya hazırlanıyor. 25. Dönem TBMM’de belki olacaklar belki olmayacaklar. Hizmetlerini ve dönemlerini tarih yazacak. Bize ise 24. ve inşallah 25. Dönem Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu ile mutluluk ve onur duyduğumuz, kentimin şanslı, ülkemin başarılı yönetildiği dönemler olarak tarihe geçmesini dilemek düşecek. Konya’mın 11 AKP, 2 MHP, 1 CHP milletvekili ile temsil edildiği 24. Dönemde kentimin muhalefet milletvekilleri sözlü ve yazılı önergelerle daha aktif görünmüşler. İktidar partisi vekillerimiz komisyonlarda yer almışlar hatta Sn. Gülay Samancı, Sn. Mustafa Akış, Sn. Ayşe Türkmenoğlu, Sn. İlhan Yerlikaya birden fazla komisyonlarda görev almışlar. Sn. Atilla Kart ve Sn. Mustafa Kalaycı vekillerimiz de birden fazla komisyonlarda görev alan vekillerimiz .

İktidar partisi milletvekillerimiz parti yönetiminde görev almakta aktifler. Sn.Gülay Samancı AKP Kadın Kolları Genel Başkan Yrd, Sn. Harun Tüfekci Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkez Başkanı, Sn. Kerim Özkul Genel Başkan Danışmanı, Sn. Mustafa Baloğlu AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı görevlerini ifa etmekteler. TBMM yönetiminde vekillerimizden  Sn. Mustafa Kabakcı idari amirlik görevini bir dönem sürdürmüş ancak ne kendisini ne de bir başka vekilimizi benzer göreve seçtirememişiz. İktidar partili vekillerimizin TBMM kürsülerinin çok konuşanlarından olduğunu söylememiz pek mümkün değil. Tüm vekillerimizin meclis devamlılıkları hakkında da bilgimiz yok.

İnternet ortamında Ayşe Türkmenoğlu vekilimiz “Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile bende suç işlediklerine dair yeterli ya da makul şüphe oluşmadı” sözü; Cem Zorlu vekilimiz “Başbakan halkı, çoban sürüyü yönetir” açıklaması; Gülay Samancı vekilimiz “Konya’nın kalkınması ülkenin kalkınmasıdır” sözü, Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma Derneği yetkilileri ile Sn. Halil Etyemez’i ziyaretleri; Hüseyin Üzülmez vekilim ameliyat sonrası nekahat döneminde 4 eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasında oy kullanması; Kerim Özkul vekilim “milli güvenlik ve kamu düzeni korunmasına yönelik suç işlenmesi durumunda internetin engellenmesi” hakkındaki kanun teklifi, Bozkır Barajından etkilenen Hadim Dedemli mahallesi sakinlerinin sorununu TBMM’ne taşıması;  Mustafa Baloğlu vekilim Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının plana alındığı, 5 ilçemizin Devlet Hastanesine kavuştuğu açıklaması (Cihanbeyli, Yunak, Kadınhanı, Bozkır, Akşehir); Mustafa Kabakcı vekilim İsveç görevli ziyareti, ambulans tahsisleri ve gece helikopter ambulans çalışacağı müjdesi, jeotermal sağlık turizmi potansiyelimiz hakkındaki açıklamaları ile gündemde yer almış. Benim bu dönemle ilgili hicranım Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tahir Akyürek’in eseri muhteşem Torku Arena Stadımızın açılışında tüm vekillerimizin tam kadro protokol tribününde yer almamalarıdır.

25. dönem vekillerimizin Konya’ma ve ülkeme hizmet aşkı ile çalışacak kişiler olmalarını diliyorum. Vekillerimizin seçiminde temayül yoklamalarına yani tabanın sesine daha duyarlı olunması dileğim. TBMM’nin 25. Dönemde kavgalarla, engellemelerle değil ülkeme hizmetle, uzlaşı ve fikir tartışmalarıyla gündeme gelmesi arzum. Kazananın Konya ve Türkiyem olması dileğiyle tüm adaylara başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR