Uğur Özteke

Uğur Özteke

7 Nisan “Yeni Konya”ya noktayı koyar

7 Nisan “Yeni Konya”ya noktayı koyar

Bir taraftan bahara, hatta yaza hazırlık yapmaya çalışıyoruz çünkü sıcakları özledik. Diğer yandan sele baskınlara neden olmayacak olan, rahmete şükrediyoruz çünkü bu yıl inşallah daha her şey daha bol ve iyi olacak.

Diğer yandan iş dünyasını dinliyoruz bir ürkeklik, bir endişe var. Daha da ileri gidip harbi olanlarımız ise “2015, geçen yıldan daha zor geçecek gibi. Mevcudu koruyabilen kefeni yırtar” diyor. Havadan sudan, spordan sanattan desek de bugünlerde iki lafın birisi siyasete çıkıyor.

Bizde bu havadan etkilenmiyor değiliz hani.

Konya her yönü ile Türkiye’nin en büyük toprak parçasına hakim olsa da bizim inandığımız bir şey var bu büyüklük yatay olduğu gibi dibe derinliğe de büyük. Hatta oldukça derin. Konya siyaseti diplerde belirlenir. Yapımız gereği biz açık net siyaset yapamayız. Sevseniz de kızsanız da biz buyuz işte.

Türkiye siyaseti bizim boyumuzu aşar. Ama içinden çıkamadığımız Konya siyasetinde 7 Nisan günü “Yeni Konya” belli olacak diyoruz.

7 Nisan günü AK Parti’nin listesi Yeni Konya’nın yeni şekli yeni yüzü olacak.

Peki nasıl olacak?

Vallahi bunu biliyorum diyeni Allah taş yapar. Bu “yeni Konya” için Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu zaman zaman ekibi ile zaman da bizzat harıl harıl çalışıyor. Başbakan’dan sonra liste Beştepe’ye gider mi? Orada ne olur? Orasını da bilemeyiz.

Ama derin Konya siyasetine gitmeden Yeni Konya için değerli büyüklerimiz ile okurlarımız için üç konuyu hatırlatarak bu faslı kapatmak istiyorum.

Bir, Konya İl başkanlığı.

İki, Hakan Fidan olayı.

Üççççç, 7 Nisan listesi…

İşte alın size o zaman Yeni KONYA

BİLİM MERKEZİ AYNALI SAZAN ÜRETİM MERKEZİ OLABİLİR!!!

Cumartesi akşamı dışarıda bir davette milli maçı gözümüzün ucu ile seyretmeye çalışırken bir büyüğümüz aradı. Ama bu büyüğümüz gerçekten de derin Konya siyasetinin bir dönem “ağır abilerinden” idi. Abimiz pazar günkü yazımızı geceden internetten okumuş. Doğrusu çok da hoşuna gitmiş. Diyordu ki, “Uğurcum Bilim Merkezi’nin bodrumda toplanan suyu hepimizin ilk günden bu yana malumu. O dipten gelen suyu bir türlü çözemedik. Aslında bu bodrum katta toplanan su boşaltılacak diye uğraşılacağına pekala daha iyi değerlendirilebilir. Mesela burayı aynalı sazan üretim istasyonu yapabiliriz.

Bizler de hafta sonu buraya çocuklarımızla torunlarımızla giderken olta takımlarımızı alır ailecek balık tutma keyfini çıkartırız.

Hatta, hatta Fırat kenarında yüzen kayıklar türküsünün de klibini çekip çok iyi bir fon yapabiliriz.

Ama sen eğer bizim bu fikirlerimizi de beğenmedin ise söyle bizim yerli zihni sinire de müracaat edebiliriz. Seni çok seviyorum” diyordu.

Biz de sizleri çok seviyoruz. Hatta büyük saygımız var.

İnşallah bu yeni projeyi büyüklerimizde okur bir şeyler yapabilirler diye düşünüyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyük adam büyük olduğunu, fakat büyüklüğün de küçüklük olduğunu bilir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar hem telefonla konuşup hem de kırmızı ışık yandığı halde karşıdan karşıya geçeceğim diye yola atlamadığı zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR