Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

AH ŞU GENÇLER!

AH ŞU GENÇLER!

Ne mutlu bize ki geleceğimizin sigortası gençlere ve çocuklara dünyada bayram hediye eden bir milletin mensubu olmanın gururuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

23 Nisan’dan sonra 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da geleceğin büyüklerine armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile günümüzde vatan savunması uğruna canını veren aziz şehitlerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, cumhuriyetin geleceğinin gençlerle var olacağı gerçeğini o günlerde gördü ve “Ey Türk Gençliği Birinci Vazifen, Türk istiklâlini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir...” diye başlayan söyleminde bu ülkeyi gençlere emanet etti.

Evet, gençlik ülkenin geleceğidir. Ama günümüz gençliğinin yargılamak ya da övmek değil “anlamak” düşüncesiyle çevreme şöyle bir bakıyorum. Ama ben bizim dönemin gençleri ile karşılaştırdığımda günümüz gençliğini anlayamıyorum. Bu gençler kendilerine verilen emanetin ne kadar farkındalar hiç düşündünüz mü?

Seksen öncesi ülkücü, devrimci, akıncı gençlik adı altında doğru veya yanlış bir inanç ve bir dava uğruna kafa yoran ülkesinin geleceğini sorgulayan ve sorunlarına çözüm üreten bir gençlik vardı. O dönemin gençliği çok bedel ödedi.

Şimdi ise okuyan, araştıran, sorgulayan gençlik gitmiş her şeyin çözümünü sanal ortamda arayan, sorgulamayı ve araştırmayı “Google” hazretleriyle çözen bir kuşak var, karşımızda.

Dünya görüşü ne olursa olsun gençlerimiz maalesef cep telefonu veya bilgisayar bağımlısı olmuşlar. Akıllı telefonların yeteneği ve kapasitesi arttıkça kendini cep telefonunun aklına ve sanal âleme teslim etmiş bir gençlik var yanımızda.

İyi günlerini ve kötü günlerini, acısını ve mutluluğunu yakın dostlarıyla yüz tüze değil sanal ortamda paylaşan bir gençlik var artık.

Lütfen hemen yanınızdaki bir gence sorun bakalım “Milli birlik ve beraberlikten ne anlıyorsunuz?”  “Ülkemizin en önemli sorunu sizce nedir?” diye. Bakalım ne cevaplar alacaksınız.

Büyük bir çoğunluk elinde akıllı telefon parmakları internette geziniyor, sosyal medyada mesaj yazıyordur. Belki de sorduğunuz soruların cevabını da orada arayıp size söyleyecektir.

Tabii ki tüm gençlerimizi genellemek yanlış olur. Bugün inançlı, iyi eğitimli, kendini yetiştirmiş, okuyan ve ülke sorunlarına kafa yoran, bunları kendine dert edinen, çözüm üreten gençlerimizde şüphesiz var. Ama maalesef sayıları çok az.

Bugün adı konmamış bir savaşta teröristlerle savaşırken şehit olan gençlerimiz “bir hilal uğruna canını” verirken; barlarda, kafelerde, eğlence yerlerinde, nargile salonlarında yanında sevgilisiyle vur patlasın çal oynasın gününü gün eden gençleri nasıl aynı kefeye koyarız?

Öyle veya böyle günümüz gençliği kendisine armağan edilen bayramın değerini iyi bilmeli ve kendisine emanet edilen Cumhuriyetin temel değerlerine dört elle sarılmalıdır. Öncelikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak” ülküsüne sahip çıkmalıdır. Ben gençlerimizden bunu bekliyor bunu istiyorum. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: Gençler, geleceğin ışık saçan çiçekleridir. Ülkemiz onlarla aydınlanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR