Oktay Mermer

Oktay Mermer

Ankara’daki Konyalılar Dernek Çatısı Altında Hızla Çalışıyor

Ankara’daki Konyalılar Dernek Çatısı Altında Hızla Çalışıyor

2012 yılında benimde içinde bulunduğum ANKONDER (Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği) 15’in üstünde Ankara’da faal olan Konya ilçe, belde ve köy dernek başkanlarının kurucusu olduğu bir hemşehri derneğidir.

Ocak ayında yapılan Olağan Genel Kurul ile Mehmet Erkoç beyin başkanlığında yeni yönetim görevi teslim almış ve hızlı bir planlama ile çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini görmekten ayrıca mutluluk duydum.

Hemşericilik derneklerindeki amaç, Ankara’ya gelen hemşerilerimize yurtdışındaki gibi konsolosluk görevini görmek, hastane, resmi kurumlardaki işlerinde gideceği yere ulaşmalarını sağlamanın yanında öğrencilerimizin ilk defa geldiği şehirde kalacak yerlerinin temininde burs sağlanması.

İş adamlarımıza ilgili bakanlıklar ve sanayicilerimiz ile buluşturma, projelere hız vermesi çalışmalarının ne şekilde yapılacağı ile ilgili hafta sonu istişare toplantısı yapılarak önemli notlar ele alındı.

Mehmet Erkoç başkanlığında yapılan istişare toplantısında yeni yönetimin görev aşkı içinde ve gençleri dernekçiliğe, birlik beraberliğe özendirme ve sorumluluk sahibi yapma gibi çalışmanın olduğunu gördüm.

Merkezi Kızılay’da olan derneğe tüm hemşerilerimizin üye olmasını maddi-manevi katkıda bulunmaları gücümüze güç katacağı görüşündeyim.

Çok önceleri büyük şehirlere gelindiğinde herkes bir hemşerisine ulaşır, gideceği geleceği yere o hemşehrisi yönlendirirmiş.

Bizimde Akviranlı rahmetli Mehmet Özdil amcamız yıllar önce Ankara’ya yerleşmiş, Akören’den gelem hemşerilerimize evinin kapılarını açmış, o yüzdende patron Mehmet amca lakabını almış.. Rahmet ile andığımız Mehmet amca ve rahmetli teyzemizin o dönemdeki yaptıklarını şimdi STK’lar aracılığı ile hemşeriler derneği yapmakta.

Birlikte yola çıktığımız ve benim köylüm ve dernekçiliğe kendini adamış olan Mehmet Erkoç kardeşim bu işi hem devletteki büroksiden aldığı devlete ahlakı ve disiplini ile hem de insancıl yapısı ile Allah rızası için en iyi şekilde yapmaya talip olmuş bir arkadaşımız.

Hepimiz biliyoruz ki bu işler bir ekip işi, ekibini de çok güzel kurmuş, bayan ve gençlerimize de öncelik tanımış bir yönetimin önümüzdeki günlerde güzel şeyler yaptığını inşallah buradan tekrar yazmak istiyorum.

Ankara’daki daha sonra tüm Konyalı hemşerilerimizin dernek ile en başta tanışmalarını daha sonra ne şekilde yardımcı olabileceklerini sormalarını isterim.

Geçen hafta yeni yönetim ile birlikte Selçuk üniversitesi Rektörümüz Sayın Mustafa Şahin beye hayırlı olsun gittik. Bu arada Sayın valimizi, Sayın Emniyet müdürümüzü ziyaret ettik.

Öğle yemeğinde ev sahipliği yapan Mehir Vakfı yöneticileri Mustafa Özdemir başkanım, Süreyya Gezginci, Said Bağcı beyler olmak üzere genel müdürümüz Aygül Erdem hanımefendiye gösterdikleri ilgi alaka ve misafirperverliklerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim.

Bizi bize bağlayan tabiki öncelikle yaratanımızın bir olması o tartışılmaz ama bu birlik beraberliğimizde Konya şehrimizin maneviyatı ve şehrimizden aldığımız iç güzelliklerin birbirimize yansıması.

Allah başta ülkemizin birlik beraberliğini sonrada hemşehrilerimiz arasındaki yakınlaşmayı daim kılsın inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR