Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Ateş Çemberi

Ateş Çemberi

Kayseri ekibiyle deplasmanda oynanan maçta tipik bir orta alan mücadelesi gördük. Torku Konyaspor her ne kadar topla daha fazla oynuyor görünse de, mücadele gücü yüksek, tempolu ama pozisyonu çok fazla olmayan bir 90 dakikayı geride bıraktık. Hani bazı maçlar olur, gol atan galip diye 20 dakikada söylersiniz, sanki biraz öyle bir maç oldu. Geçtiğimiz haftaki Torku Konyaspor -Trabzonspor maçının tekrarı gibi idi, fark olarak sadece yenilen bir gol vardı K.Erciyes ceza sahasına girmeden maçı aldı dersek çok yanlış olmaz sanırım. Torku Konyaspor gene bir ortadan gelen, kafa golüyle rakibine mağlup oldu. Oynanan oyun mücadele hepsi tamam da Torku Konyaspor’un Gekas’ın yokluğunda değişik alternatif bulması gerekiyor. Bu maçta bir defa daha gördük ki Thorvaldsson bu takımın oyuncusu değil. Oyuncunun kalitesine niyetine mücadelesine laf etmiyorum, doku uyuşması gerekir ya hani, olmayınca olmuyor. Torku Konyaspor’un sisteminin oyuncusu değil maalesef. Erdal iyi niyetine rağmen bu seviyede direkt olarak oynayacak bir oyuncu değil. Ömer Ali her maç farklı performansta. Ben bu oyunculara verilen şansı neden Recep’e verilmediğini doğrusu merak ediyorum.

Torku Konyaspor’un geriye kalan 10 maçta 12 puan alması bu takıma yeterli olacaktır, ama evinde oynacağı maçları göz önüne alırsak, zorlu bir periyot bizleri bekliyor olacak, ligi koparma adına evinde değil deplasmanda oynacağı maçlar çok daha fazla önem arz ediyor. Deyim yerinde ise, Torku Konyaspor, Gaziantepspor maçını kayıp ederse ateşten gömlek giyecek.

Puan tablosuna şuan baktığımızda bile Torku Konyaspor’un üzerindeki takımlar rahat bir nefes almış durumdalar. Torku Konyaspor ve altındaki takımlar ise ateş çemberinin içindeler. Spor Toto Süper Lig öyle bir konuma geldi ki,  12. sırada 28 puanı olan Torku Konyaspor ile 25 puanı bulunan bu hafta mağlup olduğumuz 17.sıradaki K.Erciyesspor’un  arasında 4 takım daha bulunuyor. Dahası 12.sıra ile 17.sıra arasında 3 puanlık bir fark kaldı. Yani 2 hafta üst üste galip gelen 12.sıralarda kendisine yer bulurken, aynı şekilde mağlup olan da ligin dibine demir atacak.

Torku Konyaspor bu ligde tutunmak istiyorsa önümüzdeki maçlarda farkını biraz ortaya koyması gerekecek, çünkü Spor Toto Süper Lig’de maalesef her maç sahada oynanmıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR